0

toplumsal ve kültürel olarak önem verdiğimiz ahlak kelimesinin ingilizce karşılığının türkçe okunuşudur.toplum ve kişisel hayatı önemli şekilde şekillendiren kuralların ismidir ahlak. yeni moda söylemlerle ve avrupalı yemiş gibi gözükmek isteyen insanların kullandığı ahlak kelimesinin yerine kullanılan sosyetik bir kelimedir. dilimizde var olan yabancı özentisi ve yabancı kelime kullanmaya iyi örneklerden birisidir.rahmetlik oktay sinanoğlu hoca bu konuda ciddi anlamda dikkat edilmesi gerektiğini ve bir dilin kültür ve toplumun en önemli mihenk taşı olduğunu ısrarla belirtmiştir.o yüzden bu etik kelimesi yerine ahlak kelimesini kullanmak daha idare ve dilimizi korumaya dönük bir hareket olacaktır.

0

etik kelimesi ahlak veya mesleki ahlak olarak bilinir. halk arasında da çok kullanır. uygunsuz bir durum karşısında hiç etik bir durum değildir diye bir cümle ile karşılayabilirler.

0

etik kelimesinin anlamı toplumca hoş karşılanmayan aynı zamanda ahlaki olmayan hareket ve sözler için kullanılan bir kelimedir