1

kopya içerik üretmek asla etik olamaz. sonuçta başkalarının fikirleri onlar ve sen onları direkt olarak aldığında bir nevi bilgi hırsızlığı yapmış oluyorsun. o kişinin düşüncelerini çalıp onun üzerinden kazanıyorsun.bu da hiç adil değil.

0

kopya çekmek helal değildir etikte değildir

1

kopya çekmekte bir hırsızlıktır emek hırsızlığı oluyor

1

bu sayfa için geçerli ise zaten onların ürettiği sekmenin hashtagi ile önceden göremeyecekleri belli bir soruyu sormadan aynısı sorulmuş mu diye araştırmaz ki kimse ve arama butonu da yok olsa belki ama şimdi zaten cüzi miktarda alınan kazancın ne kadarını kontrol etme isteği olacak insanda eğer diğer alanlarda ise bir az kazanan birinden çok kazanan biri içeriik çalı daha üstte oynatacaksa çok büyük hakka geçmiş olacaktır birisi bilerek yapılan diğeri bilmeden yapılan bir olay kıyas yapmak bence hatalı olacaktır teşekkürler

0

milletin emeğini çalmak en büyük hırsızlık bence etik değildir.

1

emek hırsızlığı en büyük ahlaksızlıklardan biridir..

0

kopya hiçbir zaman ve hiçbir yerde etik olmaz.

0

çok kötü bir şey. etik olmasını geçtim insanlar nasıl kendine yediriyor taklitçi olmayı anlamıyorum ama türk insanı artık bu hala geldi. en küçük örnek filmler diziler...

0

kopya içerik üretmek tamamen emek hırsızlığıdır. insanlar burada saatlerini harcıyorlar ve bir yerlere gelmeye çalışıyorlar. bakmayın belki de buradan evinin bazı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan insanlar bile olabilir. şahsen benim şu sıralar başka hiç bir gelirim yok ve aileme yük olmamaya çalışıyorum. ben bu amaçla uğraşırken kalkıp birilerinin hileyle hurdayla benim emeğimi çalmasına karşın ben hakkımı helal etmiyorum ve etmeyeceğim. her işte olduğu gibi bu işte de kurt olmaya çalışan çakallar var bende görüyorum bunları. allah'tan işini iyi yapmaya çalışan bir ekip yönetiyor siteleri de bunlara prim vermiyor. 500 liralık yarışmanın sonuç listesine baktım da birinci sıradaki normtela adlı kullanıcının kazancı 20 lira eksik yazılmış. demek ki o 20 lirayı haksız yollarla kazandı. normal kazançlar yazıldığı zaman aramızda sadece 4-5 lira fark olduğunu gördüm. inanın fark çok fazla diye bıraktım bir yerden sonra. eğer bilseydim onu geçerdim ve 50 lira daha fazla ödül alırdım. şimdi bunun vebalini kim ödeyecek. ben banlanması taraftarıyım. o 50 lira ile belki evime 10 litre yağ alıp 2 ayımı kurtaracaktım ben. bunu kimse bilemez. insanların emeklerini çalmayın arkadaşlar. sadece burada da değil hayatınızda bunu kendinize ilke olarak edinin. allah diyor ki benim yanıma ne ile gelirseniz gelin kul hakkı ile gelmeyin. çoğunuz müslümansınız ve eminim çoğunuz bu sözü biliyorsunuz. bile bile nasıl böyle şeyler olabiliyor anlamıyorum. sizin buradan alacağınız haram bir kaç lira yanacağınız ateşe değer mi bir düşünün. yanlış anlamayın ben burada dini suistimal etmiyorum sadece aklımdakileri söylüyorum ama gerçek olmadığını da hiç kimse iddia edemez. ben her gün saatlerimi bu site için harcayıp dirsek çürütürken birileri sadece iki tuşa basarak beni geçemez. ben buna şiddetle karşı çıkıyorum. site yöneticilerinin de gerçekten çok sert olmasını istiyorum bu konuda. inşallah bahsettiğimiz arkadaşımız da hatasından ders çıkartmıştır ve bir daha böyle bir şeyi tekrarlamaz. diğer yandan bakarsak özgün olmadıktan sonra bu sitede olunmasını da zaten gereksiz buluyorum. kopya ile nereye kadar ulaşabilirsiniz. sonunuzun engellenmek olduğunu bilerek hemde. ödeme yapılmadan önce hesabınıza yatacak olan her kuruş inceleniyor. paraların bir gün iki gün sonra yatmasının sebebi bu. yoksa eft yaklaşık 30 saniyelik bir iş. kendinizi gülünç duruma düşürmeyin. etikliği bir kenara bıraktım bu yapılan ayıptır. sanırım kendinizin veya evlatlarınızın veya ailenizin kursağından haram lokma geçirmek gibi hobileriniz var. bilmiyorum ağır mı konuşuyorum ama eğer caydırıcı olacaksa bırakın ağır olsun. belki de sizleri büyük bir günahtan kurtarıyorum. neyse çok uzatmak istemiyorum yoksa terbiyemi bozacağım. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

kopya içerik üretmek kesinlikle etik olmadığı gibi aynı zamanda fikri mülkiyet hakkının ihlal edilmesi/çalınması gibi bir suçun da söz konusu olduğu bir durumdur. kendisinin fikri gibi başkalarının emek verdiği düşünceleri çalmak hırsızlıktan başka bir şey değildir.

0

kesinlikle etik bir davranış diğildir! başka birisinin emek vererek yaptıgı bir işi kapya ile yapanlar haksız kazanc ve haksız gelir elde ederler. bu sadece sorumani sayfası için geçerli diğil. sanat,bilim ve teknoloji dallarında dahi gecerli bu. başka birisi emek verip,uğrasıp bir şeyi elde ediyor ve birisi cıkıp ondan kopya cekerek aynı şeyi yapıyor. hem etik diğil hemde kul hakkına giriyor.

0

hayır bence değil şuanda herkes belli başlı bir emek veriyor ve bu da bizi rahatsız edebilecek bi duruma sokabilir özellikle çeken varsa karşınız da sorumani ekiplerini görebilirsiniz ve uyarı alıp hesabınızı kapatabilirler hiç bi şekilde bence böyle şeylere kalkışmayın herkes kendi düşünceleriyle kafalarındakini yazsınlar ve söylesinler hiç gerek yok böyle kopya içerek almanın anlamı kalmıyor gibi oluyor o zman böyle buralar da dolaşmanın sadexe laf olsun diye böyle bişey yapan varsa da lütfen yapmasın ve yapmayacağına da inanıyorum kaç gündür buradayım ve okuduğum yorumlar da da hiç öyle bişey görmedim kopya içerek olaeak yakalananı açıkcası yapmıyorlar diye düşünüyorum ha bilmediğiniz konu yada başka bişey olur araştırıp bakarsınız ama kendi düşüncelerinizi katmadıktan sonra kopya içerek olaeak yakalanırsınız ve cezanız verilebilir bu site özellikle bunun üstünde durduğunu düşünüyorum herkesin neler yazdıklarını ne yazdıklarını takip edip araştırıyorlar o yüzden yapmayın lütfen bence arrık diğer siteler gibi değiller yani herkes burada ciddi olaeak işlemektedir sorumani ekibi ciddi bi şekilde çalışmak üzere karşımıza çıktılar ve gerçekten de baya bir ilgilenme yapıyorlar sakın ki böyle işlere bulaşmayın arkadaşlar herkes yarışma içerisin de olmak istiyor ama malesef herkes listede olmayacak malesef bu yüzden herkesin vicdanı kalmış bişey artık çünkü millet oraya girebilmek için gördüğüm kadarıyla 5-6 saatlerini harçıyorlar belkide daha fazla olması lazım gece gündüz uyumayan kişiler görmek mümkün bunun için hiç gerwk yok herkws kendi aklıyla ve ellerinin hakkıyla almasını çok istiyorum yarışmanın yarışını bulmak üzereyim ve kopmalar yaşanmaya başladı bakalım daha uarın da devam edexek olan 2 x var yarın millet daha fazla yükleneceğini düşünüyorum genelde herkes online olacaktır bunun için biraz daha herkesden hızlı olmam lazım ve belli bi sıra ya girmem için çabalıyorum o yüzden gece gündüz uyumuyorum diye bilirşm çünkü ilk 10 da ki kazançlar 2 katı ile çarpılacak ve bu bizim için daha iyi bi gelir elde etmemizi sağlayacağını düşünüyorum diğer sitelerle karşılaştırma yapmayı düşünürsek başta kazanç olarak diperlerine göre kat ve kat fark atmış olduğu gerçekten ortada ama arkadaşlık olarak burda da bi sohbet kanalı gibi herkes bir biriyle samimi bi şekilde olursa daha iyi olacağını düşünüyorum.

0

elbette etik değildir. kopyalanan yazıyı yazmış olan bir yazar var muhakkak ki diğer tarafta. acaba onun rızası alınmadan yapılan kopyalama işleminde hakkına girilmiş olmuyor mu? kendi yazdığımız bir cevabı başka bir sitede başka bir yazarın yazısıymış gibi görsek hepimiz rahatsız oluruz. emeğimizin çalındığını düşünür, kendimizi kötü hissederiz. bu şekilde biraz empati yapıldığında zaten ortaya çıkıyor işin yanlışlığı.

kaldı ki bu konuda yapılmış hukuki düzenlemeler de var. telif haklarından, bilişim suçlarından haberimiz olması lazım. başkasına ait bir eserin sahibinden izinsiz yayınlaması tazminat borcunu da doğurabilir. üstelik yazarın adını belirtmeden paylaşmak daha büyük bir hak ihlalidir.

ayrıca google kopya içerik konusunda çok hassas davranmaktadır. sık sık kopya içerik üreten siteleri kolayca tespit ederek kara listeye alabilmektedir. kara listeye alınan site artık kolay kolay aramalarda üst sırada görülemez bu durumda. aramaların en sonlarında olabilir ancak. bu da internette olmamak demek neredeyse.

bu nedenlerle özgün içerik üretmek şarttır. sitenin kopyala yapıştır sistemine karşı duruşunu beğeniyor ve destekliyorum. hem başkalarının haklarına saygılı olmayı hem de sitenin sağlıklı şekilde gelişip büyümesini sağlamış oluyorlar. insanlar çalışsın, elması kızarsın. :)

0

simdi kopya icerigi her site uretebilir onemli olan kisilerin konu hakkinda ne dusundugu gercek dusuncesi gercek bilgisi onemli aslinda bu site de bunu amacliyor sanirim yoksa kopyala yapistira izin verirdi sanirim

0

buda bi hırsızlık sayılır insanların binbir emeklerle ürettiği bir malzemeyi kopyalamak hiç doğru bir davranış değildir emeğe saygı göstermek gerekir

0

evet tamamen gerçekten emek hırsızlığına giriyor çünkü bi yerden alıntı yapmak hiç güzel bişey değil burada eğlenceli ve aekadaş olmak için buradayız ve kültürümüz bilmediğimiz şeylerin gelişmesi için hep birlikte kullandığımız bi site şuana kadae herhangi bi sıkıntı yaşamadım yeni üye oldum siteyi tanımaya çalışıyorum ama diğer sitelere bakarak farkı çok olduğunı gördüm ve buraya üye oldum ve şuanda çok memnunum kazanç olarak diğer sitelerle kaeşılaştırma yaptığımızda büyük faek var biraz daha kendi düşüncelerimizi prrata koymamız lazım diye düşünütorum çünkü herkes bi yerden alıntı yapmaya kalksa herkesin kendi düşüncüsi olmadıktan sonea hiç bir anlam ifade etmiyor ama bakıyorım ki şuanda herkes tam olarak kendi görüşlerini bildirmekte bazen girip okuyorum ne gibi yorumlar yapılmış ne gibi övgüler aldıklarını ve kolay kolay kimsede şikayet etmediğini gördüm kazanç olarak gelecek olarsak diğer sitelere bakarak daha fazla kazanç sağlıyor ama yarışmaları hoşuma gitti keşke daha önceden kayıt olsaydım da girebilseydim ve milletin arkasın da yer almazdım çünkü çekişmeli geçiyor gördüğüm kadarıyla yetişmek zoe ama plsun bi daha ki yarışmada inşallah burada ki arkadaşlarla birlikte soru cevap şeklinde ilerleriz ayrıyetten de bakıyorım ki cevaplar iki puan daha katlı şeklinde veriyor ve bu daha da çok güzel bişey ara ara süprizleri bizi memnun edexek gibi duruyor sorumani kaliteli bir site olduğunı bir kez daha kanıtladı ve bundan çok çok memnun kaldım para lazanmak yada ek kazanç olarak çok güzel bir site olmuş diğerlerşn de bazen ödeme bile yapmıyorlar eğer uğraşmak istemiyorsanız bu siteyi tercih etmeniz çok güzel olmuş ben çok sevdim özellikle canlı destek gibi bi uygulamaları da var genel olarak hemen cevap vermeye başlıyorlar 2 dakika içinde sizi fazla bekletmeden ben arkadaş tavsiyesi ile birlikte üye oldum ve çok memnun kaldım bugün ilk günüm sorumani sitesi kurucularına çok teşekkür ediyoruz çünkü çok keyifli dakikalar bana geçiriyor ve memnun kaldım kimse çalıntı bişey yapöadığı sürecek hiç bi sıkıntı çıkmıyordur diye düşünüyorum yorumlar da hiç görmedim ben severek cevaplıyorum bütün sorularını keyifli dakikalar geçiriyorum diğer siteleri bırakıp bu siteye gelmeniz çok iyi olur geniş bir aile olarak burada bulunabiliriz ve birlikte kazanç elde edebiliriz bütün arkadaşların dürüst olduğu gerçekten belli çünkü gördüğüm yorumlar gerçekten muhteşem bazen komik yorumlar da ortsya çıkıyor ve gülerek okuyorum ve bende bazen yazıyorum komik durumlarımı inşallaj bi sorun olmuyordur öyle dalga amaçlı değil yalnız yanlış anlaşılmasın sadece güzel vakitler geçirmek için yazdığım şeyler bi sakıncası varsa özür dilerim ve özelden mesaj atabilirsiniz dikkat ederim şimdiden hepinize bol kazanç diliyorum arkadaşlar hepinize başarılar dilerim yarışmada sorumani ekibini de unutmuyum hepiniz harikasınız ve sizi çok seviyoruz inşallah site yi kapatmazsınız ve sürekli kullanmaya devam ederim.

1

etiklik kavramı bakış açınıza bağlı bir şey.. sonuçta ortak dil ve ortak konular, bilgiler her insanda var. misal ben elmayı severim derim bu benim cümlemdir.. bir başkası da ben elmayı çok çok severim der.. başkası da elmayı severim der sadece.. anlaşılan elmanın sevilmesidir. ama kişiler bunu farklı biçimlerde dile getirirler.. bu etiktir bence.. ama biri gelir sağ maus yapar copy der.. gelir buraya pat maus yapıştır yaparsa bu emek hırsızlığıdır.. bu etik değildir.. bazen benden bir dakika sonra benim sorduğum sorunun benzerini biri sormuş görüyorum.. bu da etik midir.. belki çok kişiye etik değildir gibi gelir..ama ne yapsın garibim soru üretemiyor.. para da kazanmak istiyor.. ver coşkuyu misali.. yaz değiştir.. sor değiştir.. kendi vicdanına bakacak herkes.. ben rahatım.. hep derim ben hayatın içinde hiç bir zaman herkes gibi olmadım.. kolaya hiç kaçmadım.. uzun cümlelerim oldu hayata dair.. bu kadar.. sevgimle kalın.. misal bu patentini almasam da benim sözümdür.. insanlar genelde.. sevgiyle kal der.. ben sevgimle kal derim.. kim nerede bu sözü duyarsa, okursa bilin ki beni takip eden, bilen biridir ya da benim paylaşımımdır.. tekrardan; sevgimle kal soru mani ekibi..

0

aklıni kullanamayanlar çoğunluk kopya çeker bu tarz insanlar sadece aklıni seytanliga çalıştırır etik degil tabiki

0

kopya içerik üretmek gerçekten doğru olmaz.
ama bazı kişilerin hakkını yemeye gerek yok.
sadece herkes kendi fikirlerini ortaya koysa daha eğlenceli geçebilir.
kimse kimseyi şikayet etmek istemez.
ama çoğu kişi genel olarak kendi fikirlerini ürettiklerine inanıyorum.

0

kopya çekerek içerik üretmek hiç etik değildir. çünkü yaptığımız yazılar kişiye özeldir başkası tarafından yazılıp çalınması saygısızlıktır.