0

aile içi şiddet çocuğun gelişimini oldukça kötü etkiler . şiddet gören bir çocuk ya çok ürkek bir şekilde yetişir korkarak büyür . yada şiddetle büyüdüğü için ileride şiddete meyleder . çocuk tartışmalardan gürültüler den şiddetten oldukça etkilenir . çocuğun gelişi için zor bir durumdur . çok çoğu durumdan korkabilir.

0

asi ve kindar yada ezik ve baskı altında korkak bir genç olmasına sebep olur.

0

aile içi şiddeti gerçekten çocuğu olumsuz bir şekilde etkileyen bir faktördür aynı de eğer ki şiddet varsa mesela babası annesini dövüyorsa gerçekten çok çocukta büyük bir travma olabilir ileriki yaşlarda gerçekten bunu atlatamıyor sürekli aklında olabilir bu durum. o yüzden ailede eğer bir şiddet varsa gerçekten çocuğu aşırı bir şekilde etkiliyor ve bütün yaşantısına özellikle de etkiliyor. içerisinde karşı hep sinirli oluyor arkadaşlarına, öğretmenlerine karşı hep asabi oluyor yani genellikle sinirli bir yapıda olabiliyor. ailede eğer ki baba anneyi dövüyorsa, şiddet uyguluyorsa veya çocuklarını uyguluyorsa o çocukta ileriki yaşlarda evlendiğinde aynı şekilde eşine ve çocuklarına şiddet uyguluyor maalesef. gerçekten çok yanlış bir çok üzücü bir durum aslında ama maalesef ki bazı anne babalar şiddeti gerçekten çok abartıyorlar. daha sonrasında çocuklar hiçbir şekilde ailelerine dinlemiyorlar ve hiçbir şekilde onların ne yaptığını ne düşündüklerini umursamıyorlar, onlarla iletişimini ilerki yaşlarda hiçbir şekilde kesiyorlar ve onlarla görüşmüyorlar.o yüzden de ailede eğer ki şiddet varsa hiçbir şekilde o çocuk da aynı şeyi yapıyor ve ileriki yaşlarda da çok mu travmalara yol açabiliyor maalesef. o yüzden çocuklarımıza ailede hiçbir şekilde şiddet uygulamalıyız özellikle de anne babalar birbirlerini hiçbir şekilde aşırı şekilde şiddet uygulamamalı o yüzden de çok dikkat etmelilerdir anne babalar zaten eğer ki aile şiddeti varsa hiçbir şekilde o çocuk kurtaramıyorsunuz ilerki zamanlarda.çocuk da aynı şekilde sinirli oluyor ,öfkeli oluyor hiçbir şekilde kimseyi sevmiyor.

0

aile içi şiddet çocuğun gelişimini elbette kötü yönde etkiler. fakat çocuğa destek verecek birileri olduğu sürece aile içindeki şiddetten etkilenmesi en aza inebilir. buda ileride şiddet yanlısı olmasını engeller.

0

aile içi şiddet çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkiler.çocuk içine kapanık ve sinirli yetişir.korkak yetişir.bu da büyüdüğünde çocukta psikoljik sorunların olmasına neden olur