0

tabiki de şiddet uygulayan kişi her zaman suçludur. çünkü öyle bir hakkı yok o yüzden kimseye şiddet uygulayamaz. tabi şiddete maruz kalan da kendini koruyamadigi için suçlu olur mu bilemedim.

0

şiddet gören hiçbir şekilde suçlu olamaz ne olursa olsun bu onun hakettiği anlamına gelmez . bu yanlış bir düşüncedir . yapmış olduğunuz şiddete hak gördüğünüzü düşünerek yaşamaya devam ederseniz bu hep böyle sürüp gider . yani bugün şiddet uyguladığımız biri zaten haksızdı o bunu haketti gibi düşünürseniz yarın başkaların da aynı şekilde davranır ve buna alışırark bunun yapmaya devam edersiniz. açıkçası ben şiddet gören kişide bir suç göremiyorum çünkü siz ona şiddetle karşılık vererek yanlış yapmış oluyorsunuz karışınızdakı insana neden dolayı kızdıysanız bunu çözmenin başka yolları vardır . iletişim kurarak konuşarak anlaşabilirsiniz . eğer anlaşamıyorsanız uzaklaşırsınız aranıza mesafe koyarsınız .şiddete başvurmak doğru bir davranış değildir .

1

hukuken haksız tahrik gibi bier indirim sebebi, meşru müdafaa gibi bir cezasızlık hali olduğuna göre şiddet görenin de kusuru olabilir.

ama şiddeti haklı çıkarmak için bu işe sığınılmasıda pek doğru değildir. insanın kendi duygularına hakim olmasını bilmesi gerekir. zaten çoğunlukla şiddet uygulayanın psikolojik sorunlar nedeniyle o noktaya geldiği bilinir.

1

şiddeti uygulayan tabiki de tek suçlu neden ? çünkü ne olursa olsun ne kadar tahrik edilirsen edil bunun karşılığı şiddet olmamalı düşünelim kim kendisinden güçlü birine şiddet uygular kimse karşısındaki insan savunmasız güçşüzse uygular o şiddeti bu da ne olursa olsun insanı haklı yapmaz yahu birinin canını yakıyosun hic geçmeyecek izler bırakıyorsun o insanda bunun savunulacak bir yanı yok en önemlisi de en sakin insanı şiddetle canavara döndürüyorsun belli bir noktadan sonra kendisini savunabilmek için o da raydan çıkıyor çünkü başka çaresi yok ya hem canı yanacak hem susacak ya da canı yansa da o da en azından senin canını yakacak arkadaşlar şiddetin savunulacak bi yanı yok özellikle bayanlara şiddetin hiç bir affının olmaması lazım cinsiyet ayrırtetmeksizin bir insanın canını acıtmak benim açımdan yüksek oranda vicdansızlık ister ne izzahı ne de mantığa sığar bir savunması olmamalı ama malesef bunu anlamayan ve yaptıklarını marifetmiş gibi büyük bir genişlikle anlatan o kadar çok insan var ki onlara sadece acıyorum.

1

şiddet canice bir davranış, şiddet gören suçlu desek bile suçluluğunu insan gibi anlatabiliriz konuşarak.illa şiddet mi görmesi lazım?. bunun başka bir yolu yok mu sanki?.var tabi. şiddet uygulayan kim olursa olsun gözümde canidir. acımam acınacak durumu yok çünkü. burda da tek suçlu şiddet uygulayandır, başka bir yerde suçlu aranmamalı. umarım yasalarda hafif bir yenileme yaparlar da şiddeti durdururlar, kökten hallederler.

1

şiddet olaylarında tabi ki de tek suç şiddet uygulayanin değildir. bir insan neden durdur yere basa birine saldırsın bunu düşündünüz mü hiç. bazen hatta çoğu zaman karşı taraf şiddet uygulaması için tahrik ediyor ve şiddet uygulayan kişide tahrik olduğu için şiddet uyguluyor. bakın mesela bir örnek vereyim size. sağlıkta şiddet çoğu zaman rastladığımız bir olay. bende bir sağlıkçıyım ve sağlıkta şiddeti tabiki de onaylamıyordu ama bu soru başlığı altında şuna bir örnek vereyim. şiddet uygulayan her zaman suçlu mudur diye, hayır değil bu sağlıkta da geçerli. sağlıkçı olmama rağmen söylüyorum bazen öyle egoist öyle kibirli beş para etmez doktorlar var ki, kibirlerinde boğulsunlar, insanlara hep ters cevaplar verirler küçümserler daha farklı farklı şeyler yaparlar. tabi bunu yaptığı insanda daha fazla dayanamaz ve sonra akşam haberlerinde şok şok şok sağlıkta şiddete bir yenisi daha eklendi. kardeşim bunlar haber yapılacağına doktorlara öyle bir yönetmelik getirilmeli ki adam olmayan bazıları adam olsunlar ve hastaları insan yerine koysunlar ve ben sağlıkçıyım he bi daha söyleyeyim. sağlıkçı olmama rağmen bunu söylüyorum. ama şöyle bir durumda var tabiki doktor ya da farklı bir sağlık personeli ne kadar hatalı olursa olsunlar yinede şiddet bir çözüm değildir. bu kendi başını yakmak demektir. şiddet uygulayacaginiza da üst mercilere şikayette bulunabilirsiniz.

1

ben soylim kimse kimseye durup dururken şiddet yapmaz . karşıdaki insan hak etmişse kötü bir şekilde şiddet uygulamaya hakkı yoktur. karın seni aldatır. eyvallah git vur hatta öldür hak etmiştir. diyen çok neden öyle insanlar için içerde curuceksin? boşa bırak gitsin allah cezasını versin. degmicek insanlar için bence öldürmemeli , dovmemeli bence yanlış ben erkek olsam. karektersiz insanlar için asla bir canı almam bosarim gider. ama bazı erkekler ortada birşey yokken bile karışıma şiddet uyguluyor. ben şiddete karşıyım kadının dovcegine gitsin. erkeklerle kavga etsin çünkü yapamaz kadınlara güçleri yeter bende oylelerine erkek demiyorum . erkeğin karısı diyorum.

1

şiddeti yapan kişi benim gözümde her zaman suçludur şiddete uğrayan kişi asla suçlu olmaz ;)))

1

şiddeti gerekçelendirmek tehlikeli bir düşünce biçimidir.problemi çözme yöntemi şiddetten uzak durararak uzlaşı veya hukuk çerçevesinde olmalıdır çünkü;şiddet=çözümsüzlük.konu her ne olursa olsun şiddeti uygulayan olmak bizi aciz ve suçlu yapar

1

illaki şiddete uğrayan tarafında beach karşı tarafı tahrik edici bir hareket yaptığı bir gerçektir aslında ama bunu pek fazla kabul etmek istemeniz ben bunu yapmadım ben bunu etmedim gibi kelimelerle kendini olayın içinden çıkarmak ister ama aslında kendisi belki başlangıcı olabilir olan yani genellikle böyle olayların çok başımıza gelmektedir yani o yüzden suç iki tarafında olduğunu düşünüyorum ama ve tahrik edici tarafın daha çok olduğunu farkında olmamız lazım.

1

şiddete her zaman karşıyım. şiddeti yapan her türlü suçludur.