0

aslında o dünya demeyelim bizim ülkemizde olan bir olay

0

dünyadan değilde ülkemizden bahsetmek isterim ;

kadına şiddette , çocuk istismarlarında her geçen gün deyimi yerinde ise level atlıyoruz adalet sistemimizin içersinde dolaşan para her geçen gün daha da kötüye giderek artmakta ve bu da suçlu kimseleri haklı duruma sokmaktadir.

çözümü hakim , savcı ve avukatların elbiselerinde cep bulundurmayarak bunun önüne geçilemez .

her zaman olduğu gibi yine bu konuda da ne yazik ki ülkemizde adı bile geçmesini istemediğim konulardan olan kadına şiddet ve çocuk istismarı konularında bugün izlediğimiz bir haber de tutuklanan suçlu ertesi gün serbest bırakılırken söyleyecek söz bulamıyorum maalesef.

0

şiddet sadece fiziksel anlamda degildir.maddi şiddet,psikolojik şiddet,cinsel şiddet olmak uzere siniflara ayrilir.siddet uygulamak,birine fiziksel anlamda zarar vermek degildir sadece.ulkemizde her birimiz siddete maruz kaliyoruz malesef.gerek maddi gerek psikolojik siddet her yerde.kadinlara,cocuklara,hayvanlara siddet her gecen gun artmakda.insanlar sevgisiz ve bilincsiz yetistiriliyor caydirici cezalar yok.cocuklarimizi sokakda oynamaya bile gonderemez olduk,huzurla sokakda yuruyemiyoruz,bir babanin cocuguna istedigi meyveyi alacak parasi yok,sesi cikmayan konusamayan hayvanlarin cektikleri zaten ortada.bunlari yapan kisiler saglikli kisiler degil,psikolojileri bozuk,hasta ruhlular vicdan,merhamet duygulari yok.cogu sosyopat kendinde her turlu hakki goren,yaptigindan sucluluk duymayan,hic bir duygusu olmayan insanlar.bu tur insanlarin insan bile demek istemiyorum kesinlikle ortalikta dolastirilmamasi gerekiyor.herkes icin sadece tehlikeden baska bir sey degiller.bu tur kisiler ortalikta rahatlikla dolastigi surece bu tur olaylarda yasanmaya devam edicektir.gerekli cezalar uygulanmadikca yaptiklari pislikleri yapmaya devam edecekler.burda bile bazi kadinlar siddeti hak ediyor yazanlar olmus.siddeti kimse haketmez hic bir canli haketmez.karsida ki kisi hata mi yapti haksiz mi konusursun uyarirsin hatasini anlamasini saglarsin anlamiyorsa devam ediyorsa hayatindan cikarirsin o kisiyi bu kadar basit.butun bunlar sevgisizlikten,bilincsizlikten,bastirilmis duygulardan kaynaklaniyor.o yuzden en azindan bizler bunun farkinda olup cocuklarimizi bilincli bir sekilde yetistirmeliyiz.siddet malesef her yerde bize dusen gozumu kapatmayip,kulaklarimizi kapatmayip duydugumuz cigliklara sessiz kalmamaktir.sessiz kalmayin arkadaslar siddete gozumuzu yummayalim bizler uzerimize duseni yapalim.her turlu siddete dur diyelim.siddete hayir!!!!!!!

0

bazı kadınlar afedersiniz de şiddeti hakediyor. hepsini demiyorum. bazı kadınlar var ki ne eşini dinliyor ne babasını dinliyor. vallahi yazık babasına kocasına. ama diğerleri birer melektir. onlara iyi davranmak gerekir. şiddet iyi bir şey değildir ama insanı zorluyorlar. hayvana tecavüz edeni anlamıyorum zaten ne zevk alıyor. nasıl bir sapıklıktır bu. yazık. millet olarak iyiye gitmiyoruz. yasalar çıkarılmalı cezalar arttırılmalıdır.

0

dünya ve insanlık ileri gitmesi gerekirken ne yazıkki gereiye gdiyor. insanlar artık aklınızın ucuna gelmeyecek kötülükleri yapabilirler. bu dünyanın en tehlikeli canlısı insandır. cocuk istismarı hayvan tecavüzü adam öldürme kadına şiddet sayamıcagımız yüzlerce sucun sorumlusudur insan. insan insana lazımdır ama insan insana sözünde gecen amadan sonra insanlar dünyayı güzel yapmaya calısan azınlıktır. eğitim cok önemli eğitimli insanlarda hata yapar evet ama hiç bir zaman bu ağır sucları aklına getirmezler. dünyanın bir önce durması ve ne olacaksa olması taraftarıyım.

0

hiçte iyi yerlere gittiğimiz yok bence ,herkes birbirine eziyet eder olmuş. inşallah düzelir.insankar acımasız ,hayvan , insan demeden zarar veriyorlar.

0

kötü bir yere gidiyor. şiddetin derhal önlenmesi gerekiyor. daha sert yaptırımların yaptırılması gerek.

0

akıl almaz ve yaşanılması çok zor biyere gidiyor

0

dünya hiçte iyi bir yere gitmiyor. haberleri açtığınız dakika da bunlarla bu tür olaylarla karşılaşıyoruz hergün. devamlı çocukların kaçırılması onlara uygulanan istismarlar pedofili vakaları her kurban bayramında hayvanlara yapılan eziyetler veya hayvanlara işkence yaparak bir de bu görüntüleri internete koyan cani insanlar. aynı zamam da boşanmak isteyen eşini cinnet geçirip öldürenler o kadar çok ki bu haberler her gün karşınıza çıkıyor bir şekilde. cinsel tavizler şiddet vs. gibi bir sürü suç vakaları hiç bitmek bilmiyorlar böylesine sakın insanlarım bu dünya da var olması onlarla aynı havayı solumak inanın öyle zorki. düşünü ki yakalanamamış bir katil veya tacizci tecavüzcü çoğu sokakta geziyor bu insanların. bir de bunu meşru hale getiren insanlarımız var ki vay onların haline. yok etek giymiş yok şu saate ora da bulunmuş yahu nereye gidiyoruz. biz sokakta özgürce dolaşamayacakmıyız herkesin kendi nefsi ve iradesi var kardeşim sen kendi iradene hakim olamıyorsan o insanın suçu ne. bir de böyle çirkin insanlar türedi. yani inanın sokakta gezerken korkuyoruz bilmiyorz ki kim katil kim tecavüzcü. kimseye güven olmuyor şu devir de insanlar ne zaman bu kadar sapkınlaştılar ne zaman bu kadar kendilerini kaybedip yoldan şaştılar. daha bundan bir süre önce palu ailesi vardı hatırlarsınız ailenin içinde bulunduğu o saçmalığı. bütün türkiye buna şahit olduk. cinayetler cinsel istismarlar sahte hocalık dolandırıcılık neler neler gördük. bu ve bunungibş insanların nefes alıyor oluşu beni etkiliyor üzüyor. yahu insanlar sokaklara gönül rahatlığı ile çocuklarını bırakmıyorlar düşünün nerelere geldik. bu insanlara yapılması gereken muamele belki de onların yapmış olduğu şeylerdir. ben gerçekten tüm toplumun psikolojik destek almasını isterdim gerçi garımızdan çoğu depresyon hapı kullanıyor . insanlık olarak hiç iyi yerlere gitmiyoruz inanın bu konu da oldukça kaygılıyım.

0

gerçekten iğrenç bir yere gitmiyor kadına şiddet olayları günden güne daha çok artmaya başladı özellikle çocuk istismarları çok fazla sayıda artık haberleri izlemek dahi istemiyorum her açtığım televizyonda çocuk istismarları kadın aşık gayet kadın ölümleri bunları görmek istemiyorum son zamanlarda yaşanan en büyük onayladan bir tanesi de hayvanları ulan eziyet işkence tecavüz yani o kadar kan donduran olaylar gördüm ki dünya gerçekten iğrenç bir yere gidiyor yani gidişat eğer böyle olursa bey önünde hiçbir engel konulmazsa olacağı bu ben kendim geçenlerde bir olaya şahit oldum bunu paylaşmak istiyorum alışverişe gitmiştim de dönüşte bir adamın kovalar dolu etti sokaklara döktüünü gördüm kendi içimden ne kadar yardımsever bir adam bak sokak hayvanlarını bile düşünüyor dedi ne kadar ince ruhlu bir adam dedim ertesi gün tekrar markete gittiğimde tekrar gördüm ve gerçekten yanına gidip teşekkür ettim adamda yüzüme bakıp hiçbir şey demeden arabasına binip hızla uzaklaştı neye uğradığıma şaşırdım bu olaydan iki gün sonra bizim buralarda yaşayan kedi ve köpekler var hepsinde tanıyorum yol kenarlarında hepsinin yattığını gördüm ve ben uyuyorlarsa yanlarına gidip onları diyecektim ki hepsinin de kımıldamadığını ve öldüğünü anladım ne yapacağımı bilmiyordum sonra duydum ki biri zehirli et vermiş ve bu olayı yapan benim gidip teşekkür ettim adamda ne yazıkki onları beslemek yerine zehirlemeye çalışıyor muş nekadar saçma sapan değil mi şağıdaki hayvanın sana ne gibi bir zararı dokunabilir ki kalkıp öldürüyorsun sana ne yapmış olabilir ki bu kadar vahşileşe biliyorsun gerçekten aklım almıyor şimdi bile hatırladıkça deli oluyorum ya net olsun gerçekten böyle insanlar olduğu sürece bu gibi durumlara asla bitmeyecek ve benim düşüncem kesinlikle böyle yapan insanları iyi devam etmek ya da sonsuza kadar cezaevinde çürütmek

0

dünya'mız az kaldı kıyamete doğru yol alıyor bu kıyamet alametleri tek tek her geçen gün gerçek oluyor bu durumda bizim yapmamız gereken şey iyi bir insan olmaya gayret etmek elimizden gelenin en büyüğünü yapmaya çalışmak insanları uyarmak. bir insanı biz düzeltsek yeter o da bir insanı düzeltir içinizdeki merhamet duygusunu dışarı çıkarın reis bey diye bir film var size tavsiye ederim çok etkilemişti beni

0

sonumuz hayır olur inşallah. yeni nesile iyi bir gelecek bırakmak hepimizin görevi.

0

kıyamette doğru gidiyoruz allah sonumuzu hayır etsin inşallah