0

ergenlik döneminde ki çocukların sinirli olmasında ki olay, aslında soruda gizli. ergenlik dönemine giren bir çocuk bir çok değişime uğruyor. ergenlik tripleri olarak adlandırılan bu olayların başında da ani sinirlenme,fevri tavırlar geliyor. ergenlik döneminde ki çocuklar gerek dış görünüş gerekse kendi içlerinde büyük değişime uğrayıp büyük problemler ile karşılaşıyorlar. bunların en başında anlık sinirler, aileye gereksiz tripler, ailenin çocuğunun iyiliği için söylediği çoğu şeyi görmezden gelip yoktan sayma siz ne anlarsınız? ne bilirsiniz ? lafları vs. her şeyi en iyi kendisinin bildiğini sanıp ergenlik döneminden çıkana kadar bu kafa yapısında devam ettiklerini söyleyebiliriz. tabii bu herkes de geçerli değildir ancak yüzdeye vuracak olursak %75-80 'i bu şekildedir. bunda ailenin oynayacağı rol çok önemli. sonuçta anne baba olan her insan da tıpkı çocukları gibi zamanında böylesine bir dönemden geçtiler. onları anlamak üstlerine gitmemek de fayda var fakat kontrolü de elde bırakmayacaklar. ergenlik dönemin de çocukların sinirli olmasının sebebi kendimce bu şekildedir.

0

ergenlik yaşında sinirlilik gerçekten çok önemli bir arkadaşım ergenlik döneminde gerçekten aşağıdaki şekilde sinirliydi sürekli anne babasına kızıyorsun,sürekli arkadaşlarını kızıyordu ve gerçekten hiçbir şekilde sevmiyorduk onu. genellikle insanlar ergenlik çağında daha fazla sinirli geçiriyorlar galiba fiziksel yapıda yeterli olmadıklarını düşünüyorlar diye düşünüyorum ve ailelerini hiçbir şekilde yok sayıyorlar neredeyse. gerçekten çok yanlış bir durum ama öfkeli çocuklara genellikle çok asabi bir yaklaşımımalıdır onun karşısına geçip inadına anne-babalar iyi bir şekilde konuşabilirler, onunla iletişim kurabilirler diye düşünüyorum. yoksa gerçekten de hiçbir şekilde anne-babalar onlar anlamaz ve sevgi vermedikleri için karısını geçirip onunla konuşmadıkları için hiçbir şekilde bu durumu anlatamazlar sürekli sinirlilik halinde olan çocuklar. ailelerine dahi hiçbir şekilde bir şey anlatmaz böyle sinirli insanlar genellikle eğer ki öfkeli ise bir çocuk gerçekten ileriki yaşlarda çok büyük travmalara yol açabiliyor hatta çocuk o yaşlarda gidip hırsızlık yapabiliyor, insanları öldürebiliyor yani bir sürü kötü şeyler olabiliyor.gerçekten çok yanlış ama ergenlik çağındaki çocuklar genellikle çok aşırı bir şekilde oluyorlar o yüzden çok dikkat edilmelidir özellikle anne babalar çocuklarını alıp karşılarına konuşmalı. yoksa hiçbir şekilde bu sorun ortadan kaldıramazlar sürekli sinirli olurlar huzursuz olurlar derdini hiçbir şekilde kimse anlatamazlar o yüzden çok dikkatli olunmalıdır.genellikle çocuklar sinirli olduğu için odasına gidip hiçbir şekilde kimseyle konuşmazlar özellikle de okulda sürekli öğretmenlerine, arkadaşlarına karşı hep öfkeli olurlar hiç kimseyi sevmezler. aslında bence ergenlik dönemindeki sinirlilik pek de aşırı bir şekilde bence sorun olmamalıdır diye düşünüyorum anne-babalar en azından bu dönemi atlatabilmek için onlarla konuşmalıdır,onun sevgisini vermelidir.yoksa çocuk hiçbir şekilde bu duruma atlatamaz yani hiçbir şekilde aslında ergenlik çağındaki sinirlilik bence sorun edilecek bir durum değil aksine çocuk ergenlik çağında kurtulmak için bence böyle sinirli halindeler.genellikle sinirli insanlar yani çocuklar sürekli beni yalnız bırak ben yalnız kalmak istiyorum o zaman çekilmek istiyorum diyerek o anne babalarından ayrılırlar hiçbir şekilde onlarla iletişim kurmak istemezler. o yüzden de anne baba genellikle hiçbir şekilde çocuğu ile iletişim kuramaz ve sürekli sinirli olduğu için genellikle onunla hiçbir şekilde iletişim kurması için kendisini olabilir yani bir süre sonra kendi de sinirli olabilir aile içinde. böyle çocuklara eşit bir şekilde üstüne gidilmelidir aksine en azından onlara sevgi göstermelillerdir yani bu durumun geçebileceği düşüncesine en azından kendilerini düşündürerek hiçbir şekilde aşırı bir şekilde bence soruonların bu durumunu en azından geçirmek için ergenlik çağında onlarla konuşmalılar onlar özellikle de öğretmenleri ile konuşma bunlardır en azından birazcık bu dönemi rahatlat atlatabilirler.

0

ergenlik döneminde çocukların sinir olmasının başlıca sebebleri hormonal değişiklikleri. erkek çocukların cinsel lik ile alaka hormonal ve beyinsel aktivitesinin artması sinirli olmasına sebeb olur. kızlarda ise vucutlarında ki değişiklikler ve regl dönemleri yaşaması sinirli olmasına sebeb olur.

0

ergenlik çağında çocuklar daha önce hiç yaşamadığı fiziksel, sosyal ve psikolojik durumlar yaşadığı için ergenlik döneminde çocuklar bu sürece uyum sağlamada problem yaşayabilirler. bu şekilde olunca da çocuklarda asabiyet bozukluğu, sinirlilik, arkadaş ortamında sürekli bağlılık, arkadaşlarını aileden üstün görme, başına buyruk hareketler, ya çok kendini sevme ya da tamamen kendinin sürekli acılar çekip sıkıntılar yaşadığına inandırmak bunlar sinirliliğe ve uyum bozukluğuna sebep olabilmektedir. ergenlikte çocuklar hayali seyirci konumundadırlar. işte herkes beni izliyor, herkes bana bakıyor gibi . kimi zaman bu yüzden sürekli ayna karşısına geçip kendini çok beğenirler. tam tersi bir durumda meydana gelebilir. tamamen kendini hayattan soyutlar. neden kimse beni sevmiyor?, bu dünyanın yükünü bir tek ben çekiyorum?, bıktım artık... gibi cümleleri de sık sık ağızlarından duyarız. bir de efsanevi şekilde kendilerini güçlü ve ulaşılmaz görürler. ben her şeyi hallederim modundadırlar. bu bir süreçtir. bilinçli olunduğu sürece zamanla atlatılabilir.