0

öyle bir söylenti var ama genelde reklam anlaşmaları bittiği için tatile girdi diyorlar kim çıkıp paralı oluyor lafını ortaya attı bilmiyorum ama boş muhabbet bence öyle birşey olacağını sanmıyorum izlenme oranları çok düşer ve hiç bir dizi bunu kabul etmez gibi geliyor o parayi veren var veremeyen var sonuçta.

0

türk dizilerinin paralı olması gibi saçma sapan bir durum söz konusu olamaz. burası dijital ortam değil. reyting olayı tamamen ortadan kalkar. isteyen istediği diziyi istediği saatte keyfine göre izleyebiliyor, televizyonu cazip kılan şey bu zaten. eğer insanlar para verip dizi izleyecek olsa emin olun zaten televizyona yönelmezler. ayrıca şu da var. bir dizinin paralı olduğunu varsayalım. bu dizi örneğin 3 milyon kişi tarafından izleniyor. ücretli olduktan sonra yarı yarıya düştüğünü varsayalım 1.5 milyon. bu izlenme oranı reytinge etki edecek, dizi gelirlerini düşürecek, reklam ve sponsorları düşürecek. bana göre eğer türk dizileri ile alakalı bir düzenleme getirilecekse bana göre dizi süreleri düşürülsün çok daha verimli çok daha akıcı diziler yayınlanır. sonuçta 140 dakika dizi çekmek kolay değil. bunu eğer kısa sürelere indirirsek hem oyuncular hem senarist ve dizi ekibi büyük bir rahatlama yaşayacaktır ve çok daha iyi yapımlar ortaya çıkacaktır. eğer televizyon dizilerine bir düzenleme olacaksa bunun bu şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. netflix mesela netflix bünyesinde bulunan dizileri izleyeniniz vardır. eğer siz bir ödeme yapıp dizi izleyecek olsanız hangisini tercih ederdiniz ? televizyon da yayınlanan saçma sapan dizileri mi ? yoksa ciddi bir bütçe ile yatırım yapılan bu netflix dizilerini mi ? tekel olma olayı da yavaş yavaş ortadan kalkıyorken bana göre televizyonu bitiren hamle bu hamle olur. kesinlikle böyle bir şeye ihtimal dahi vermiyorum ben.

0

vallahi bilmiyorum öyle söylüyorlar ama bence paralı olmasını bir anlamı yok diye düşünüyorum. zaten her şey para hayatımızda inşallah öyle bir şey yoktur yani zaten televizyon izleyerek elektrik parası veriyoruz bir nevi o dizilere para ödemiş oluyoruz yani. dizilerde çok izleniyor paralarını da çok alıyorlar bir de izleyen insanlardan para alırlarsa bu işin işin tadı kaçar diye düşünüyorum yakında insanlar televizyon bilemezler zaten insanların bir dizileri var onu da elinden alırlar yani gereksiz ya bence diziye para almak ne demek ya dizi izlemek için para vermek ne saçmalık gerçekten yani eğer asgari ücret yükselttik diye böyle bir şey yaparlarsa yuh derim inşallah böyle bir uygulama gelmemiştir yoksa herkes buna karşı çıkar ve dizi falan da izlenmez ve insanlardan bu şekilde para kazanamazlar.

0

türk dizileri bence paralı olması gerekiyor. şu anda hiçbir diziyi kolay kolay seyreden biri değilim fakat arada sırada laf olsun diye bakıyorum. ama gerçekten paralı diziler olursa biraz daha kalite artacağını tahmin ediyorum. fakat kalkıp da kimseye zannetmiyorum parayla alacağını. çünkü şu anda zaten maddi olarak büyük sıkıntı içerisindeyiz bir de diziler parayla olursa kimsenin izleyeceğini tahmin etmiyorum. tabii ki böyle bir sistem gelecekse diziler artık izlememeye başlar. tabii ki böyle bir şey olmasını gerçekten çok isterim. çünkü şu anda o kadar çok gereksiz dizi var ki hepsi aynı konu üzerinde ilerliyor ve artık sıkılmış bir vaziyetteyim. her televizyonu açtığında gerçekten saçma sapan diziler karşıma çıkıyor millet bunları nasıl izliyor diye aklım almıyor. eğer parayla olursa bazı diziler artık izlenmeyecek ve hiçbir şekilde reyting alamadığı için yayından kaldırılır. bu da çok doğru bir şey olacağını tahmin ediyorum. bazı insanlar neredeyse her gün televizyon karşısında kitlenmiş bir vaziyette olduğunu görüyoruz. bu kadar da bağımlılık nasıl oluyor anlamış değilim açıkçası. bir insan sürekli televizyon karşısında dizi izleyerek vakit öldürmesi ne kadar da saçma geliyor insana. bu yüzden kendimizi daha farklı şeylere vermemiz gerekiyor. türk dizilerini artık hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum ve artık para ile olmasın da savunuyorum.