0

evet oturdum. hala da oturmaya devam ediyorum. adana'da sıcak bir memlekette yaşadığım için soba evimizi gayet iyi bir şekilde ısıtıyor. zaten 3 ay falan bir kış yaşıyoruz. ve sobayı çok seviyorum .özellikle kışın üzerinde kestane pişirdiğimiz de ve fırında patates attığımızda soba gerçekten mükemmel bir ısınma aracı haline geliyor. sobanın tek zahmetli yanı biraz yakmada zorlanılması ve sobanın tütmesi dir. onun dışında bir çok avantajlı yönü vardır mesela tüpten tasarruf ederek çayınızı falan demleyebilirsiniz. çayınız sobanın üzerinde sürekli sıcak halde durur. ki ben çayı çok seven birisi olarak bu benim için çok güzel bir şeydir. daha sonra koku yapmayacak yemeklerinizi bile soba da pişirebilirsiniz. kullanım açısından gayet avantajlı ve güzel bir şeydir soba.

0

çocukluğumda oturmuştum en sevdiğim kızarmış ekmekleridi

0

evet oturduk ve gerçekten o zamanlar her şey daha güzeldi sobanın üsütüne çayı koyardık sabahları ekmek kızartırdık sıcacık otururduk

0

hayatım sobalı evde geçti gün gelir odunları kırar sobayı yakardım ahh o eski günlerr

0

evet evimiz hala sobalıdır .sobalı evde oturmak gerçekten güzel bir şeydir. özellikle kışın dışarıda kar yağarken sizi sobanın kenarından uyuduğunuzda sobanın içindeki alevlerin tavana yansıması çok güzel bir şeydir .bizim orada doğalgaz olmadığı için mecburen soba yakıyoruz .çünkü evimizde kalorifer tesisatı yok sobalı evde oturmak gerçekten zordur .çünkü kışları karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalabilirsiniz veyahut da sabahları uyandığınız zaman odanın çok soğuk olduğunu görmek çok kötü bir şeydir .tabii soba yakmanın kötü olduğu kadar iyi yönleri de vardır biz ekmeği sobada ısıtarak yiyebiliyoruz ya da sobanın gözüne patates atarak patates kozleme yapabiliyoruz. hatta eskiden sobanın fırınına mısır koyardık ve mısır patlatirdik orada bir de babam yeşil biber alırdı onu közlerdek çok güzel olurdu.ozellikle de otobanın kenarında oturduğunuzda uykumuzun gelmesi çok güzel bir şeydir. bide kestane kozleyebilmekte çok güzeldir.

0

sobalı evde tabii ki zamanda oturmuştuk. eskiden kalorifer ve doğalgaz oldukça yaygın olmadığı için sobalı evler oldukça yaygındı. şimdi ise tam tersi doğalgaz çevremizde oldukça arttı ve bütün evlerde neredeyse var. ama sobalı evin her zaman bir fark olduğunu söyleyebilirim. sobalı evler genel anlamda daha sıcak oluyor ve sobanın içerisinde yapabileceğiniz bazı yiyecekler daha lezzet veriyor bana. özellikle kestane pişirme işleminde 1 numara diyebilirim. o yüzden eski günleri hiçbir zaman unutamam e sobalı evleri gerçekten çok arıyorum.

0

evet oturdum arada sobalı evde oturuyorum.sobalı evin çok ayrı bir yeri vardır ülkemizde sobayı çok seven insanlar vardır eminim yani. özellikle de apartmanlarda dairelerde yaşayan insanlar sobayı çok özlemişler diye düşünüyorum mesela ocak'ta bir şey yapmanız gerekiyorsa sobanın üzerinde de yapabilirsiniz helada kış aylarında kestane sobada muhteşem oluyor gerçekten sobalı evi ben çok seviyorum ve hiçbir zaman kaloriferli evlere bir merakım olmamıştır.