0

kin beslemek tabi ki kötü bir şeydir. hem kendimize hem de çevremize zarar verir. sürekli bu şekilde kötü düşünceler beslersek iyi ve güzel olan şeylere yer kalmaz. bir de bu huyumuzdan dolayı arkadaşlarımızdan olabiliriz. ailemizden birilerini kırabiliriz.

0

kin beslemek aslında çok kötü bir şey olduğunu söyleyebiliriz. çünkü karşınızdaki kişiye kim besliyorsanız artık içinizdeki o nefret kolay kolay gitmeyecektir. bu yüzden ben kimseye kolay kolay kin beslemiyorum.

0

kin beslemek güzel bir şey değil. ben normalde hayatta kimseye kin beslemem ama sadece bu hayatta iki kişiye kin besliyorum. bir teyzeme 2 kaynanamı çünkü ikisinin de bana zararı oldu. onları benim ağzım affetmiş olabilir ama hiçbir zaman kalbim affetmedi etmeyecek de ben her zaman allah'a havale ettim ikisi bana zarar verdiği için rabbim haklarından gelsin diyorum. unutmadım unutmayacağım da eğer bir insan kini hak ediyorsa o insana kin besleyebilirsin. eminim ki o iki kişi de kini hak ettiği için ben her zaman da o kini yine onlara besliyorum. öteki dünyada hesaplaşacağız ama hiçbir zaman hakkımı helal etmeyeceğim. öleceklerin de bile hakkınızı helal ediyor musunuz ? dediğinde hoca ben hiçbir şekilde etmiyorum diyeceğim. ama diğer türlü kimseye bu zamana kadar kin beslemedim ama bunların bana gerçekten çok büyük zararı oldu ondan dolayı kinim var. eğer bana büyük bir zarar vermeselerdi belki ben de onlara kin beklemezdim bu şekil yani.

0

kin beslemek güzel birşey değil tabi kide. fakat günümüzde kin beslemeyen insan yoktur. kin beslemek beyninizi meşgul etmekten başka bir işe yaramaz.

0

kin beslemek güzel bir şey değil ama maalesef insanlar hep birbirlerine kim besliyorlar. affetmek daha güzel inanın ki kim beslediğiniz de o sürekli sizin üzerinize bir yük olarak kalıyor ama affet denizde yükü atmış oluyorsunuz yani affedin ama yine de barışmaya bilirsiniz.