0

microsoft office pakit programında bulunan programlar şunlardır.
1. microsoft word
2. microsoft excel
3. microsoft power point gibi baş ve ençok kullanılan programlar bulunmaktadır. bu programlar ise şu işlere yaramaktadır.
microsoft word: bir kelime işlemci programıdır. bu program sayesinde yazı yazabilir, resimler ekleyebilir, simge, semboller ekleyebiliriz ve tüm bunları çıktıdan alabiliriz. microsoft word programında kaydedilen tüm dosyalar docx uzantısı ile kaydedilir. yani microsoft word programında kaydedilmiş bir dosayı docx olarak aratabilirsiniz.
micrsoft excel: microsoft excel programı bir hesaplama ve tablolama programıdır. excel, satır ve sütunlardan oluşan bir programdır. hücreleden oluşturmaktadır. excelde hesaplamalar yapabilir ve formüller ile değişik sonuçlar elde edebilirsiniz. microsoft excelde ayrıca grafikler oluşturabilir ve araştırma sonuçlarını analiz edebilirsiniz. bu sonuçların grafikler eşliğinde sunum yapabilirsiniz. öte yandan bu programda kaydedilen tüm dosyalar xlsx uzantısı ile kaydedilmektedir.
microsoft power point: bu program sayesinde görsel efektler ile hazırlanmış bir sunum yapabilir ve slaytlar hazırlayabilirsiniz. günümüzde görülen oturumlarda ençok kullanılan programlardan bir tanesidir. bir yerde toplantı var ise mutlaka konuşmacı yazılarını slaytlara döker ve görsel hale getirerek dinleyicilerine aktarır. power point programında kaydedilen tüm dosyalar ppt ya da pps uzantısı ile kaydedilirler. güzel ve hoş bir programdır. ayrıca bu program sayesinde slaytlarınıza resim ekleyebilir, ses, görüntü ve videolarda ekleyebilirsiniz.