0

tüm bilgisayarlarda işlemciler bilgisayara kurularken bazı programlar sabit olarak masaüstüne gelir. yani masaüstü programlar olur. bu programlar olarak, geri dönüşüm kutusunu, belgelerim, internet explorer, denetim masası gibi programlar masaüstüne otomatik olarak gelirler. geridönüşüm kutusu, silinen dosyaların gittiği daha doğrusu toplandığı yerdir denetim masası ise bilgisayarla alakalı bir kısım ayarların olduğu ve buradan yapılma imkanı veren programdır. belgelerim klasörü ise bilgisyarda kaydettiğiniz her türle resim, yazı , şekil ve benzeri dökümanların bulunduğu bölümdür. aradığınız her türlü programı burada bulubilirsiniz. ayrıca internet explorer kısayolu ise internete girmek için yardımcı olan kısayol programıdır. bu proğramlar masaüstünde sabit olan programlardır.

0

bilgisayarım, çöp kutusu yani geri dönüşüm kutusu, belgelerim, internet exproler gibi sabit programlar bulunur. bilgisayarım bilgisayarın bütün donanımını içinde barındırır. içinde disk c ile disk bulunur bunlar bilgisayarın hafızalarıdır. geri dönüşüm kutusu ise sildiklerimizin gittiği yerdir buradan tekrar geri kurtarabiliriz silmezsek eğer..

0

explorer , geri dönüşüm , bilgisayarım. bunlar sabit standart şekilde masa üstünde yer alır. işlevlerini anlatmaya gerek yok çünkü adından da anlaşılıyor ne işe yaradıkları. daha sonrasında ek programlar eklenerek zengin hale getirilir.