0

aslında ıkısıde denılebılır yer yatagı günümüzdede kullanılıyor ve genelde köy yerlerinde ve kamp çadır kurudugumuzda yer yatagını tercıh ederız ve oldukça pratık ve rahatttır ınsanlar daha çok köy yerlerınde kastettıiğim yerlerde onu kullanırlar ve oldukçada hoşlarına gider baza yatakarı ıse ortopedık bır yataktır ve ınsan ve sağlık açısından oldukça yararlıdır doktor tavsıyesı vardır ama bazı ınsanlar bazalardan epey bı şıkayetcı bazalar sert olur ve yumuşak olmaz bazaların sert amacı ıse şudur omurılık yamuk olmasın yatılmasın dıye ortopedık bı sekılde tasarlanıp doktor onayı alınmış bır yataktır hastahanelerdede aynısı mevuttur dıye bılıyorum çünkü yataklar yumuşak olmaz ve yumuşak yatak tercih edilmez bi süre yattıktan sonra ağrılar başlayabılıyor bu yandan tedbirli olmak gereklidir eğer bi bazanız varsa iyisiniz yer yatagınız varsa iyisiniz ıkısınıde tercihimdedir ve ikisinide kullanırım genellıkle.

1

kesinlikle baza ve üzerinde bazanın ebatına uygun olan ortopedik vücudun şeklini alan yaylı yataklar tercihimdir.

0

benimm için farketmiyor her yerde yatarım valla öyle özellikle o olsun bu olsun demem hiç. ama yer yatağı yeri ayrıdır tabi uzun zamandır yatmadim . bazaya alıştık tabi yıllarca ama yer yatağında ailecek yattigimiz günlerde oldu o yüzden yeri ayrıdır bende. keske o zamana dönsem de hep yerde yatsam diyorum.

0

şimdi yer yatağını tercih eden kimse yok gibi. genellikle baza kullanılıyor. hem büyükler hem de çocuklar için baza çoğunlukla kullanılıyor. aslında yer yatağı daha güzel olur kanaatindeyim ama yer yatakları birazdaha sert olmalıdır. yumuşak yataklar vücutlar için sağlıklı olmadığını biliyorum.

0

vallahi şimdikiler hep bazada falan yatıyorlar ama yer yatağının yeri değişmez. yani misafirliğe falan gittiğinizde yapmışsınızdır belki yer yatağının yeri her zaman ayrıdır. biz eskiden yerde yatardık. ama şu an herkesin kendine ait yatağı var ama eskiden olan her şey güzeldir ya bence bana göre eskiden süregelen her şey güzel olarak nitelendirilir yani ben yer yatağını tercih ediyorum ama tabii ki yerde yatmıyorum kendi yatağım var.