0

minimalizm yaşam tarzı yaşamın her köşesinde sadeliği yansıtabilmek tir. kesinlikle abartılı şeylerden ve gösterişten uzak bir yaşam tarzı benimsenir. minimalizm yaşam tarzını benimseyen kişiler evlerinde ve hayatlarında kesinlikle fazla olan yer vermezler ihtiyaçları olacak kadar şey alınır. evlerinde fazla ve gereksiz eşyalar yoktur kuru kalabalıkla doğru değildir çok fazla görüntü kirliliği oluşturacak şeyler de yoktur. duvarları genellikle çok açık renkte ve soğuk tonlarda olur. seçmiş oldukları mobilyalarda fazla gösterişli ve göze batacak tarzda mobilyalar değildir ve renklerini de oldukça sade bir şekilde seçerler. çünkü minimalizmi benimseyen kişiler hayatlarında onları yoracak hiçbir şeyin olmasını istemezler.
minimal yaşam tarzını benimseyen insanlar hayatlarında çok fazla gereksiz insanlar da bulundurmamaya çalışır. bu kişiler ,hayatlarında da çok fazla temizlik yapmaya ihtiyaç duyarlar sürekli kendilerini yıpratan ve yoran bir insan olduğumu hiç düşünmeden hayatından çıkartabilirler yani az insan çok huzur mantığını benimserler. minimalist yaşam tarzını benimseyen kişiler müzik tarzlarını da olabildiğince minimalleştirmeye çalışır yani çok daha sakin ve dingin müzikler dinlemekten hoşlanırlar.
kısacası ve sadeliği ön planda tutulmuş oldu yaşam tarzı minimal bir yaşam tarzıdır. kişiler paraları olmuş olsa dahi kesinlikle de böyle şeylere harcama yapmazlar ,çok fazla kıyafet almazlar yiyeceklerini de sadece kendilerine yetecek kadar alırlar ve asla israf etmemeye çalışırlar. onlar için yalınlık en önemli şeydir. ayrıca biçimciliğe de fazlaca karşılardır sırf moda diye ihtiyaçları olmayan hiçbir şeyi almazlar.
bildiğim kadarıyla da minimalizmin öncüsü carl andredir.