0

gerçekten çok üzülüyorum gelinlerin haline bazen çünkü gerçekten de kayınvalideler çok aşırı şekilde üzerine geliyorlar bunun sonucunda da gelinler tepki verdiğimde çok terbiyesizsin diyorlar ve saygılı değilsiniz diye puan bile vermiyorlar sonra. gerçekten çok eziyet yani gelinlere zaten 2 saat alışveriş yemeklerde derken yoruluyorlar sonra tam zaten beğenmiyorlar hiçbir şekilde yemeklerini yani gerçekten çok saçma bir program gibi geliyor bana.hiçbir şekilde zuhal topal'da idare etmiyor bazı konularda sürekli orada yemek yeme derdinde yani birazcık en azından bazı konularda uyarabilir çoğu konuda da hiçbir şekilde uyarmıyor sadece dinliyor değişik değişik hareketler yapıyor.yani gelinlere gerçekten çok üzülüyorum zaten alışverişe gidiyorlar, yemeklerini yapıyorlar zaten yoruluyorlar sonrasından da üstüne geliyorlar gelinler ses çıkardığında saygısızsın deyip hiçbir şekilde puan vermiyorlar. ses çıkarması bile gelinler hiçbir şekilde puan vermiyorlar zaten o yüzden de iyi ki de seslerini çıkarıyorlar en azından birazcık kendini savunabilirler diye düşünüyorum gelinler bazıları o kadar sessiz ki hiçbir şekilde kendini savunamıyor yani çok sinir oluyorum aslında o yüzden artık izlemiyorum bayağıdan beri.

0

biraz eziyet gibi olabilir ama gelinlerimiz bunun da ustesinden gelebilir.:)

1

herkes için eziyet bence seyretmek bile eziyet.normal şartlarda yapılmayacak her çirkinliği yapıyorlar.insanlar niye bu programlara katılıyor anlamıyorum.ne kaynanaların yaptıkları bizim aile yapımıza uygun ne de gelinlerin.hani nerede saygı nerede anlayış.hoşgörü diye bir kavram yok.birbirlerini ezmek için ne gerekiyorsa yapıyorlar.yemek yapıyoruz diye aldıkları malzemeler sinirlerimi bozuyor.alan var alamayan var.hepimizin evinde tv var ve tek eglence vakit geçirme aracımız.bu kadar et ,tereyağ, krema kuru yemişler .insan sürekli acıyor ve sinirleniyor.allah hepimize sabır versin.

3

kaynanalar ve gelinler in birlikte yemek programına katılması bence de gerçekten gelinler için fazlaca eziyet. aslında gelinim mutfakta programında böyle bir durum fazla yok ancak şu zuhal topal'ın sunmuş olduğu saçma sapan sofrada isimli bir program var ki resmen gelinleri köle gibi ayakta dikiyorlar bir de. gördüğüm zaman cinlerim tepeme çıkıyor kesinlikle denk gelirsem eğer direkt kanalı değiştiriyorum. yani nedir gelinler hizmetçiniz mi de servis yapıp öyle ayakta dikiliyorlar.yani özellikle rtüğe bu konuda yazı bile yazdım.türk aile yaşamını çok kötü bir şekilde çarpıttıklarını düşünüyorum. gelinler bu şekilde hizmetçi ya da köle gibi kullanılmamalıdır ve dışarıya da o şekilde yansıtılmaları çok yanlış bir davranıştır. oturdukları o masada kesinlikle gelenlerin de oturabileceği kadar yer mevcut ama gelini o tutturmak yerine hizmet ettirmeyi tercih ediyorlar hem yemek yiyip hem de insanların yemeği bittiği zaman kalkıp hizmet yapabilir biz evlerimizde hizmetçi gibi dolaşmıyoruz .sonuçta bir misafir geldiği zaman o kızlara öyle ayakta dikilirken gördüğüm zaman gerçekten çok sinirleniyorum böyle saçma programları kesinlikle izin vermemeleri gerekiyor