0

evet bir şeyi kafama cok takarım takıntılı insanım ben her ayrıntısına kadar ugraşırım fakat kafaya taka taka hasta olunur.

0

evet bazı zamanlar herşeyi çok fazla kafama taktığım anlar çokça oluyor. özellikle üst üste olarak kötü şeyler yaşadığım durumlarda çok fazlaca kafama takıyorum. ne zaman küçük haberleri büyütmek istemesen de bazen çok fazla yıprandığım dönemler oluyor. böyle zamanlarda da yaşamış olduğum olaylar beni çok fazla üzüyor. aslında sürekli olarak bir şeyleri kafaya takmak çok kötü bir huydur bu huyundan da vazgeçmeye çalışıyorum son zamanlarda çünkü gerçekten herşeyi hayat kafaya takacak kadar uzun değil. ama dediğim gibi kesinlikle bu şekilde davranmadığım anlar yaşıyorum.özellikle birisi benim hiç hak etmediğin bir şekilde bana davrandıysa ya da hak etmediğim sözler işittiysem eğer neden bana karşı bu şekilde davrandılar diye çok fazlaca düşünüyorum. böyle düşündükçe de kendi kendime zarar veriyorum ve olan yine bana oluyor kimsenin ruhu bile duymuyor. herkesin yaptığı şey yanına kar kalıyor. o yüzden bunları düşünerek olayları fazla kafama takmamı yolunda kendimi psikolojikman geliştirmeye çalışıyorum.bence bu şekilde çok fazla kafaya takma sorunu yaşıyorsak eğer kesinlikle hayat böyle gitmez o yüzden psikolojik bir destek almamız da hayatımızın gidişatı için çok önemli bir karar olacaktır.

1

bazen olmayacak şeyleri takarım. bazende mühim bir şeyi bile önemsemem. ruh halime göre değişir. cevap bulamadığım soruları cevap bulana kadar kafaya takabilirim. bazende hiç merak bile etmem. amannn der geçerim. benden size tavsiye kafanıza aksesuar dışında bir şey takmayın.

0

evet gerçekten de kafama her şey takan bir insanım zaten kendim ben çok takıntılıyım. hani aradan seneler de geçse hiçbir şekilde aklımdan çıkarmaya bilemedin 4-5 sene boyunca derim ki; karşımdaki insan bana bu bu yaptılar ben karşımdaki insan da her zaman dersen çok takıntılısın diye onu tamam yani hiçbir şey hani hiç sevmediğim huylarımdan bir tanesi de benim takıntılı olmam. zaten ben takıntılı olduğum için de kendimi çok çabuk yıpratıyorum, üzüyorum, stressiz sokuyorum yani yapmamam lazım ama elimde olan bir şey değil ki, takıntılı biri olmasaydım çok zor gerçekten takıntılı biri olmak zaten takıntılı olan insan her zaman içinde kinde besler. ben sadece bu hayatta iki kişiye kin besliyorum. zaten kafamada iki kişiyi taktım başka da taktığım kimse yok.

0

evet çok kafaya takıyorum gerçekten. ama takmamam gerektiğini düşünüyorum. çünkü insanlar sizin hakkınızda doğruyu yanlışı bilemezler. boş boş yorum yapıyorlar ve biz de bunları üzülüyoruz yani ister istemez kafaya takıyoruz. aslında umursamamak lazım. çünkü sizin hayatınız sizin geleceğiniz siz yaşıyorsunuz, ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz, o yüzden başkalarına laf düşmez diye düşünüyorum. ama elimizde olmadan maalesef takabiliyoruz.. insanları takmamanın çaresi var mı bilmiyorum ama ben eskiye göre biraz umursamaz olmayı becerebiliyorum diyebilirim.