0

yüzüm kızarır bozulurm kısacası cevap vermiyorum beni eleştirmeyin yani iyi gelmiyor aama

0

valla ben elestiriye acik bir insanim. baskalarinin gozunden nasil biri oldugumu duymak gormek bana yarar saglar. elestirilmekten hoslanmayan bir insan degilim. ama bazilari elestiriye hic acik olmuyor kendilerini kotu hissediyorlar ama bence elestirilmek cok guzel bir sey. insan kendini degerlendirmis olur bir bakima...

0

eleştiriye bakarım doğru bir eleştirir mı diye daha sonra kendimi o konuda düzeltmeye çalışırım. her eleştiri insanı geliştirir. ama nitelikli eleştiri insanı geliştirir o yüzden eleştirinin niteliği çok önemli bence .

0

ben şahsen kendi adıma konuşacak olursam eleştirmeden hiçbir şekilde hoşlanmam. kimsenin zaten bana eleştiri yapmasına izin vermem. çünkü ben eleştiri yapılacak bir şey de yapmam hani bence kimse kimseye eleştiri yapamaz öyle bir hakka sahip değildir. ben hayatım boyunca kimseye eleştiri yapmadım ben yapmadığım bir şey de başkasına yapmam başkasını da bana eleştiri yapmasını istemem yani eleştiri hiç kimse sevmez. eğer bana bir eleştiri yapıyor sonra tabii ki de tepkimi koyarım senin derim ne hakkın var ki; bana eleştiri yapıyorsun? sen ilk önce bir kendine bak derim mutlaka hala devam ediyorsa bu bence tartışmaya kadar gidebilir. dediğim gibi gerçi o günkü psikolojime bağlı ne yapacağım bu zamana kadar eleştiri almadığım için fazla uzatmak istemiyorum eğer öyle bir şey olursa hak eden hakkını alır her zaman.

1

eleştiriden özünde kimse hoşlanmaz ama insanların zamanla olgunlaştıkça daha eleştiriye açık hale geldiği şekil a'da benden bellidir. eğer bir olumsuz yönüm var ise eleştirilmek isterim. ama eleştirinin söyleniş tarzıdır önemli olan yapıcı eleştiri olsun isterim. içinde hakaret ya da kırıcı bir kelime olsun istemem. eleştirildiğim konu her ne ise, çoğunluk bunu diyorsa, kendimde bu yönümü düşünür ve gözlemlerim. empati yaparak bunu değerlendiririm. ve inanın kendime karşı çok acımasız da oluyorum.
burada çok kişiyi eleştirdiğim belki düşünülebilir ama ben yapıcı olmayı düşünerek bunu yapıyorum. ama bazı kendini bilmez densizlerde (özelden hakaret eden) oluyor. onları da hiç acımadan eleştirmek de gerekir diye düşünüyorum.