0

değer verdiğiniz birisi size bilerek zarar verirse ona karşı tavrınız ne olur?

onu affedermisiniz yoksa kin güdermisiniz ?

7 cevap
0

sebebini merak ederim neden boyle birsey yaptigini sorup ogrenmeye calisirim.sebebi nolursa olsun deger verdigim insan bilincli bir sekilde bana zarar vermeyi dusunmus ve vermisse sebebini ogrendikten sonra ona ne kadar deger verdigimi,bu durumun beni cok uzdugunu anlatirim.kisaca icimden ne geliyorsa o an guzel bir dille anlatirim guzel bir dille anlatirim cunku deger vermisimdir.sonrada uzaklasirim o insandan bu durum beni cok kirar,uzer,guvenim kirilir ama o insanla tartismaya munakasaya girmem cikar giderim hayatindan bu kadar basit.deger verdigimiz insan bize kotu birsey yaptiginda bence ona o kotulukle cevap vermememiz gerek o hata yapmis olabilir yada karakteri bozuk olabilir,sevgi,deger gibi hisleri bilmiyor olabilir bu onun eksikligidir deyip yolumuza bakmak en dogrusudur en guzel ceza bir daha arkana bakma.

0

değer verdiğim birisi bana karşı bilerek zarar veriyorsa eğer ona karşı tavrım net olurdu . yani bunu onunla konuşurum niçin böyle bir şey yaptığını sebebini öğrenmeye çalışırdım . eğer gerçekten ciddi bir meseleyse zarar verdiği boyut büyükse ona karşı tutumunu ağır olabilirdi . bunu niçin yaptığını öğrenmeye çalışırdım. bu durumu kendi içimde sorgulardım . ondan uzaklaşmak sebep olabilir böyle bir durum . çünkü zarar vermek kötü bir davranıştır . demek ki benim kötülüğünü düşünüyor kötülüğümü istiyor diye düşünürdüm .

0

değer verdiğim biri bana zarar verirse ona karşı mesafeli yaklaşrım. bunu ona davranışlarımla da belli ederim . bana karsı ne tür nasıl bir zararı var ombuja göre hareket ederim . eğer kabul edemeyeceğim ağır bir hareket ise ondan uzaklasırım ve bir daha görüşmek istemem.

0

bende ona göre tavrımı alırım aramıza hukuk yolu girebilir

1

değer verdiğim birisi bana bilerek ve isteyerek zarar veriyorsa artık o kişi benim değer vermediğim bir kişidir. bir insan sana bir kere yanlış yapıyorsa bu onun hatasıdır. fakat iki kere yanlış yapıyorsa bu senin hatandır çünkü ona ikinci hatayi yapma şansını onu hayatından çıkarmayarak sen vermişsin. insanlar hatalarından ders aldıklarını sık sık söylerler fakat suç tekrarlama konusunda genelde çoğu uzmandir. çünkü çoğu insan menfaat üzere yaşar işine geldiği gibi davranır çoğunlukla bu çıkarlar uğrunda gidilen yol senin üzerinden geçiyorsa muhtemelen tekrar seni ciğnemeye kalkişir. kimse vazgeçilmez değildir kimse içinde risk almaya değmez kısaca kalbimiz bakkal defteri değildir

1

değer verdiğim kişi bana bilerek zarar verdiyse ondan kesinlikle uzaklaşırım. içim soğur ona karşı.
yakın bildiğim çok sevdiğim arkadaşım ümran aklıma geldi bir anda. ondan bahsetmek isterim. benim belki de dostum diyebileceğim tek insan olarak onu düşünebilirdim. düşünebilirdim diyorum zira o bile dost kavramına layık biri hiç bir zaman olmadığından. ama yine de en yakın kapasitedeki biri idi. geçen ay yine ortak arkadaşlarımıza gitmiştik. börek yapımından açıldı ve sahibi arkadaşımız mayalı börek yapmış, ben tam 10 yıl evvel ilk öğrendiğim zamanlarda mayalı yapmışım ve bunu tarifini telefondan ümran'a yollamışım, ben sohbet esnasında ben mayalı hiç yapmadım dedim. ama inanın unutmuştum zira son 6-7 yıldır açma börek yapıyorum ve maya asla kullanmadan. unutmuşum ilk günleri. eve geldik orada bir şey demedi. sonra baktım bana benim tarifimi atmış. o an anladım, benim açığımı bulduğu an aklınca beni vuracak. dedim tarihe bakar mısın kaç yıl evvel ben unutmuşum bile.. ve o gün bugündür ne telefon ediyorum ne de yazıyorum ona.. çok kırıldım. bir de şimdilerde düşündüğümde onun bakışlarından sonra bende nazar olurdu, hatta kendimi hep okurdum. ben yüreğimi açtıkça çekemeyenlerin dünyasında zarar görmek kaçınılmaz oluyor maalesef.

1

benim değer verdiğim insan vardı. benim teyzem benden 1 yaş büyük yani nasıl diyeyim her yere beraber giderdik ,beraber gezerdik ,hiç ayrılmazdık zaten bize ayrılmaz ikili derlerdi ama benim değer verdiğim insan kalktı benim arkamdan beni vurdu yani bana ihanet etti ve bu saatten sonra kimseye güven duymuyorum ve her zaman ona kinim var konuşuyor olabilirim ama hiçbir zaman kalbim onu affetmedi yani affedilecek şeyler de yapmadı ani bana gerçekten de çok zararlı dokandı hiçbir zaman faydası olmadı yani faydası olduysa bile de zararı daha daha çok olmuştur ama gene de insanlık bende kalsın dedim ben her seferinde affettim ... ama allah'a da havale ettim onu çünkü rabbim kimsenin yanına bırakmaz ama yaptığı şeylerden hiçbir zaman utanmadı utanmaz bir insandır zaten kendisi yani yaptığı şeyleri de hiçbir zaman kabul etmedi etmezdi zaten insanların bu bence geninde var. hani şahsen ben yapsaydım ben utanırdım konuşmaya yüzüne bakmaya ama rabbime binlerce kez şükürler olsun ki ben hiçbir zaman kişiliksiz bir insan olmadım ben her zaman kişiliğime önem verdim hani zaten kişiliği bozuk olan insanlar böyle zarar verir hani o da bana zarar verdi allah'ından bulsun başka bir şey demiyorum.. o bana eskisi gibi davranıyor ama ben ona eskisi gibi davranmıyorum ama onun farkında değil herhalde aradan kaç sene geçti ben onu çok çok değişik konuşuyorum o utanmadı için anlamıyor zaten kendisi biraz saf gerçi saf da değil ama saf gibi görünen halbuki kurnaz olan insanlardan dediğim gibi benim ağzım onu affetmiş olabilir ama kalbim hiçbir zaman affetmedi her zaman da ona kinim vardır.