0

evet annem evde örgü örüyor. hatta suan komsunun oglu olmus onun için yelek oruyor mavi beyaz. bana ve ablama çok kazak örmustur. hatta ceket bile ordu çok guzel. tabi şimdi eskisi kadar cok örgü öremiyor. gözleri cok iyi gormuyor kolu agriyo yaslaniyorlar artik maalesef. ama yinede cani sıkıldıkca yapmaya calisiyor.

1

annem eskiden çok daha fazla örgü örüyordu. ancak son zamanlarda gözleri de yakını çok iyi görmediği için çok fazla el işi yapamıyor. eskiden dantelde örüyordu, örgü de örüyordu ama son zamanlarda zaten sıkıldığı için belki de fazlaca el işiyle uğraşmıyor. ama gidip 2 yumak alıp bundan bir şey ör desek bizi ikiletmeden örer tabiki. bazen farklı şeylerle uğraşmak istediği zaman var da bir anda nereden çıktığı belli olmayan el işleri var bayağı bir senedir elinde uzayan bir danteli var genellikle onu çıkartır ya da evde kalan artık yünlerden elinde bazen o yalandı ve örmeye çalıştığı zamanlarda oluyor.

0

evet annem örgü örmeyi çok sever özellikle kış aylarında şuanda sürekli kızıma yani torununa örüyor ve doğacak olan oğluma örüyor . eskiden bize yapardı pabucumuz dama atıldı tabiki artık. ama iyi oluyor hem o vakit geçiriyor hemde kızıma sürekli yeni yelek, patik ve bantlar geliyor. en son oğluma battaniye yapmıştı gördüğü şeyin aynısını da yapar yani güzel yapar o yüzden benimde işime geliyor tabiki .

0

şuan ki anneler yapmayi tercih edmiyir gidip mağaza ya alıyor lar

0

evet evde örgü yapıyor. lif falan örüyor yazma orüyor. yazma kenarı yapıyor ve yaptıklarımızı da satıyoruz tekrardan. gerçekten çok güzel bir uğraş yani ev hanımlarının evde canlarınım sıkılmaması için yaptıkları güzel bir şey bana göre.. ben de örmeyi çok istiyorum ama öğrenemiyorum elim çok yatkın değil açıkçası.. lif falan örüyor çeşitli çeşitli renklerle yapıyor. daha sonra kazak örüyor süveter yapıyor torunlarına güzel güzel kıyafetler örüyor ben de yapmayı çok isterim.