0

ev temizliğine gerçekten çok önem veririm. ev temizliği bana göre sadece bayramlarda veya özel günlerde değil haftada 2-3 defa yapılmalıdır. bunun bence sebebi ise tamamen şundan kaynaklıdır, temizlik bir evde ferahlığı ve rahatlığı peşinden getirir. bundan dolayı da yaşadığınız ve bulunduğumuz yerin, yattığınız, yemek yediğiniz vakit geçirdiğiniz yerin temiz olması çok ama çok önemlidir. peki ev temizliğini nasıl yapıyorum birazcık ondan bahsedeyim size. öncelikle her zaman temizliğe odamdan başlarım. odamdaki bütün eşyaları dışarı çıkartıp odanın bütün tozunu kirini alırım. daha sonra vileda yardımı ile üstünden geçerim dışarıya çıkardım bütün eşyaları bunun içinde yastık yorgan kılıfları yatak kılıfı vs. gibi bir çok şey yenilenir. bunun dışında perdeler ayda bir temizlenmeliler. çünkü evde eğer sigara içiyorsanız ve sigara içerken evi havalandırmıyorsanız bütün sigara dumanı, pası duvarlara ve perdelere sinmektedir.bundan dolayı ayda bir kez perdelerimizi temizleyip yıkamak çok önemlidir. aynı şekilde temizlik yapıldıktan sonra veya temizlik yapılırken odanın havalandırılması da çok büyük önem taşır. banyo temizliğinde fayansların lavabonun ve klozeti temizliği ve hijyeni çok önemlidir ben klozetemizin de çamaşır suyu ya da kireç çözücü kullanıyorum fayanslar değilse su izi bırakmayan ve parlamasını sağlayan özel deterjanlar kullanıyorum.lavabo temizliğindeyse aynı şekilde sararma ya da kireçlenme varsa kireç çözücü kullanıyorum ama kireç çözücüyü fazla kullanırsak fayansın arası eriyebilir. bu şekilde temizliğimizi yaparsak iyi olur. mutfak temizliğindeyse fayanslarda yine parlatmak için özel deterjan kullanabiliriz.ocakta ise yapışmış yemek kalınntıları ve yağlar için yağ çözücü ve cif kullanabiliriz.aynı zamanda temizliğin içine bulaşıklar da girdiği için sıvı bulaşık deterjanıa elde yıkama için uygundur eğer makinada yıkayacaksanız tablet ya da toz bulaşık deterjanıı kullanabilirsiniz.ben evdeki temizliği bu şekilde yapıyorum

0

şu anda ailemle yaşadığım için ev temizliğine genelde ben fazla bulaşmıyorum ve annem daha fazla yapıyor bu temizlik işlerini. aslında titiz bir insanım etrafımı temiz görünmesini isterim ve anneme de muhakkak yardım ediyorum. ancak şu yarışmadan dolayı son birkaç haftadır doğru düzgün ev işi yapamadım özellikle son günlerde zaten çok şükür bugün son gün ve artık bir tip kurtulacak anneme söz verdim ve yarın yarışmada bitmiş olduğu için evi gerçekten de temizleyeceğim. ben çok fazla bir şey beklemedi ve destek olmaya çalıştı elimden geldiğince o yüzden çok fazla yorulduğunu düşünüyorum ve yarından itibaren ev işlerine tekrardan geri dönüp annemin üzerindeki yükleri hafifletmem gerektiğini düşünüyorum. en yakın yapacağım ev temizliği yarın olacak yani yarın dip köşe bir ev temizliği yaparım genel olarak da yoğun olmadığı dönemlerde haftada 3-4 kere hiçbir şey yapamazsak evi süpürüp siliyoruz ve tozlarını alıyorum. bunun dışında da özellikle banyo ve tuvalet temizliği de sürekli elimin üzerinde olduğu bir durum. banyoya girdiğimde lavabonun ya da tuvaletin kirlenmiş olduğunu fark edersen eğer zaten sürekli olarak temizliğini yapıyorum. benim için tuvalet hijyeni oldukça önemli bir konu çünkü buradan çok fazlaca mikrop kapabiliyoruz. o yüzden neredeyse her gün özellikle çamaşır suyuyla dünyada tuvaletler için özel üretilmiş temizlik malzemeleri ile temizlemeye çalışıyorum.

0

evet çok titiz bir insanım evde çok temizlik yapıyorum. hatta bugün bile yaptım halıları falan kaldırdım ortalığı falan çektim temizledim sildim tekrardan halıları açtım temizlik güzel bir şey tabii ki.. temizlik imandan gelir derler yani insan evini temizlemesinde nereyi temizlesin.. temizlik gerçekten çok güzel bir şey sürekli misafirimiz falan geliyor o yüzden evimizi pis görmelerini istemiyoruz tabii ki.. çünkü insanlar hemen laf eder biliyorsunuz o yüzden temizliği çok seviyorum ve temizlik yapmaya özen gösteriyorum haftada bir de olsa yapmaya çalışıyorum ama günlük rutin olarak yaptım temizlikler silme işlemidir özellikle de camları çok fazla silerim biliyorsunuz yağıştan dolayı camlar çok fazla kirleniyor.