1

çayı fazla icmezsen bir zararı olmaz. çünkü herşeyin fazlası zarardır
çay içen yani bağımlısı olan kisilerde genellikle damarları tıkar ve sinir haline getirir . çay içiyorsa insanlar fazla abattmadan içmesi lazım bence o şekil yaparsa en azından zararını görmemiş olur. benim hiç bir şekilde çayla falan aram yoktur. çayı gerçekten de hiç sevmiyorum ve fazlada tüketmem.

0

her şeyin fazlası zarar derler ya çayın fazlası zarardır bence.. yani günde 2-3 bardak içmek bence yeterli diye düşünüyorum .çay tiryakileri vardır aramızda. ben de tiryaki sayılırım, ama kendimi durdurabilirim ve fazla içmemeye çalışıyorum bir de ben demli çay içtiğim için çok zararlı olduğunu söylüyorlar artık tuketmeye çalışıyorum.

0

çok içilirse vardır yemeklerle içilirse demir emilimini azalttığından zararlıdır kansızlık yapar

0

çay içmenin zararları tabii ki de vardır bu ne tür çay içtiniz dedi doğru orantılıdır türk çayı ortalama günde dört ila beş bardaktan fazla içmemelidir kafein miktarı yüksek olduğundan vücuda zararları vardır çaya şeker katıyorsanız zarar ikiye katlanır şeker hastalığı riskiniz artar bitki çayları içmek türk çay içmekten daha da zararlıdır detoks çayları ödem attırıcı özelliği olsa da çok fazla içildiği zaman bağırsakların fazla çalışmasına ishali sebep olabilir türklerin vazgeçilmez içeceği içeceği olan çayın anavatani rize’dir bir de kaçak çay olarak bilinen ital çay vardır ki bunun zararı türk çayına göre katbekat daha fazladır kaçak çay dediğimiz ithal çayın anavatani siri lankadır her şeyi kararında tüketmekte fayda vardır çayın zararı olduğu kadar yararlarıda vardır uzmanlar günde 2.3bardak kadar türk çayının tavsiye diyorlar