0

aşk geçici bir heves malesef istediğini elde edene kadar sonrası boş gibi anlamını yitiriyor

0

aşk tabii ki geçici bir hevestir. çünkü aşk diye bir şey yoktur. o sadece bir histir. gerçek olan aşk ilahi aşktır, tasavvuf yolunda yapılır. allah'a ulaşmak amaçlanır. beşeri aşk insanlar arasında olan, manevi hiçbir şey içermeyen, sadece insanlar birbirini gördüğünde içinde bir kıpırtı oluşturan bir şey şeyken, ilahi aşk allah'ı içinizde hissetmek demektir. çünkü allah'tan geldik ve allah'a gideceğiz tabii ki onun yarattığı şeyleri sevmek güzeldir ama onu sevmek daha güzeldir. bunun yanında aşk şimdilerde ergenler arasında saçma sapan yaşandığı için ben aşktan soğumuş bir durumdayım. aşk diye bir şey yok, gerçek aşk aileye anne babaya duyulan sevgi ve saygı, bir de allaha duyulan sonsuz saygı sevgidir.

0

kesinlikle aşk bir hevestir hersey elde edene kadardır. o yüzden aşka inanmam. sevgidir önemli olan aşk bir gün var diger gün kaybolur özellikle kavuşana kadardır. aslındaa kavusamazsan aşk olur içinde yaşarsın özlem duyarsın ama elde etme imkanın yoktur bu ayrı konu . diger türlü elde ettiğiniz an biter çünkü tamamen hevesten ibarettir artık inada binmistir o ama aşk gibi gelir insana .

1

aşk hiç bir şekilde bitmeyen bir duygudur. mezara kadar süre aşk dediğimiz şey öyle çabuk bitiremedim aşkı aşk bitecek birşey degil. yani aşk ferhat ile şirin zamanında kaldı ve onlar ölünce aşk diye birşey kalmadi.

0

evet aşk dediğimiz bir gün elbet bitiyor. ama bunu aşık olan insanlara anlatmak çok zor oluyor. aşık oldukları insan için her şeylerinden vazgeçiyorlar canlarından bile vazgeçiyorlar,her şeyi bırakıyorlar, mutsuz mutsuz yaşıyorlar. bu bana çok saçma geliyor yani aşık olmanında bence bir dengesi var diye düşünüyorum. onu dengede tutmak insanların elindedir, ama gelip geçiyor bir gün yani.. hepimiz aşık olduk daha sonradan boş yere üzüldüğüm izin farkına varıyoruz ama biraz geç oluyor inşallah şu an aşık olanlar da çok fazla üzülmezler ve üzüldüklerinin boş olduğunu düşünürler