0

eskiyen kitaplarını istersen ciltleyebilirsin. hani kimseye veremem, paylaşamam dersen. dersen ki yerim yok, ne yapabilirim dersen, kütüphanelere gönderebilirsin, köy okullarına yollayabilirsin. okumayı seven gençler oluyor. onlara yollayabilirsin. yani paylaşmak en doğrusu olabiliyor. he saklarım dersen de ayrı bir paylaşım oluyor. neden dersen çocuklarına kalmış oluyor. ben kendime kitaplık yapıyorum şimdi. ileride çocuklarım olunca beni sürekli kitap okurken göreceği (görecekleri) için benim yaptığım kütüphanemden kitap alıp okumaya başlayacaklar. :) bu da birnevi paylaşım.

0

gezegen sahaf taksimde ikinci el kitapçıdır. cumartesi ve pazar müzayede yapılır çok keyifli heyecanlıdır çay bisküvi ikramı vardır. bir liradan açık arttırmayla satılır kitaplar 1liradan başlayıp alıcısına değerine göre artarak satılır hem alan hem veren memnun ayrılır... bir de bazen kitap sayfalarına yazıların üzerine yapılan illustrasyonlar ike değerlenebilir çerçevelenip duvara asılabilir.. ama onunacak birisine vermek en güzelidir

1

eskiyen kitapları en iyi şekilde değerlendirme yöntemi kesinlikle ihtiyacı olan kişilere kitapları vermektir. bu sayede insanlar arasında güzel bir alışveriş olmuş olur. hem kitapları da atmak veya yakmak yerine başkalarının olarak onların da değerlendirmelerini sağlamış oluruz. aten günümüzde kitap fiyatları da epeyce artmış durumda insanlar kitap almaya fazla bütçe ayıramıyorlar okumuş olduğunuz bir kenarda duran kitaplarımız varsa eğer ve kitap biriktirmek gibi bir alışkanlığımız yoksa eğer kitaplarımızı gönül rahatlığıyla başkalarının faydalanması için verebiliriz. eğer kitap biriktirmekten ve evinizde durmasından hoşlanıyorsanız eğer vermiş olduğunuz kitapları o kişi kullandıktan ya da okuduktan sonra geri isteyebilirsiniz bunda çekinecek herhangi bir şey yok. zaten kitaplar size ait ama tamamen gözden çıkarmış olduğunuz kitaplar varsa eğer rahatlıkla başkalarına kitapları verebiliriz. çünkü bilgi paylaştıkça çoğalan bir şeydir.

0

eskiyen kitapları yardıma muhtaç okullara gönderebiliriz. eskidiyse ve artık kullanılmayacak duruma gelmiş ise yine de atmayıp geri dönüşüm kutularına atarak eskimiş kağıtları tekrar hayata kazandırabiliriz. hem bu şekilde bir ağacı da kurtarmış oluruz ve doğaya ve insanlığa faydalı bir şey yapmış oluruz.

0

vallahi bizim evde genelde eskiyen kitaplar sobada yakılıyor. daha sonra ihtiyacı olan biri varsa onlara veriyoruz ya da kömürlüğe indiriyoruz kitaplarımızı.. ama kitapları yakmak bence çok doğru bir şey değil biz yapıyoruz ama geri dönüşüme verirsek daha iyi olur çünkü birçok ağacın kesilmesini engelleyebiliriz bu şekilde.. ama ihtiyacı olan insanları da araştırırsak daha iyi olur çünkü kitaplardaki bilgiler bizim için çok değerlidir ve her zaman bize yarar sağlayacak bilgiler vardır içerisinde.. o yüzden kitaplarımızı atmayalım yakmak için de kullanmayalım. ben önermiyorum, yani yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum kitapları elimizden geldiğince güzel bir şekilde değerlendirelim.

0

bağış yapabilirsin kütüphaneler gibi veya olman bi insana verebilir okumasına vesile olabilrsin.