0

hadi gizem dolu bir gerilimi anlarimda insan neden korku filmi izler hiç anlamam ve anlayamadimda. sanırım psikolojik bir durum diye bakıyorum ben bu olaya

0

uzun vadede pek bir zarar vereceğini sanmıyorum.ama anlık olarak taşikardi falan yaptığı oluyor bende.bu sorunun cevabı herkesin kişisel tecrübesiyle sınırlı olacaktır diye düşünüyorum.

1

korku filmi izlemek sağlığa zararlı da olabilir. bu kişinin genel sağlık durumuyla alakalıdır. eğer kalp krizi riski taşıyorsanız, yani genetiğiniz de kalp krizi geçirmiş kişiler var ise ailenizde sizinde geçirme olasılığına karşılık belki bu tür filmlerde kendinizi kaybedebilirsiniz. ruh sağlığınız bozulabilir. şimdiki korku filmleri zaten çok saçma. korkudan ziyade bende tuhf bir etki bırakıyor, bir basitlik bir bayağılık. gidin aksiyon filmlerine kardeşim.

1

yani ben kendim normalde korku filmlerini seven birisiyim. sonuçta benim hiçbir şekilde sağlık problemim olmadığı için benim sağlığımı etkilemez. eğer sağlık problemi olan bir insan korku filmi izleyen dinde etkilenip fenalaşabilir. özellikle bu kalp hastaları için yani kalp hastası olan bir insan korku filmi izlememesi lazım onun için gerçekten zararlı sonuçta adı üstünde yani korku filmi o konuda dikkat edilmesi lazım diye düşünüyorum. yani şöyle bir şey de var. eğer öyle şeylerden korkmuyorsan hiçbir şekilde etkilenmezsin. gerçi o sana bağlı olan bir şey korkup, korkmayacagin bence korku filmi izlemek cesaret işidir. zaten cesaretli olan bir insanda hiçbir şekilde etkilenmez.

0

fiziksel olarak sağlığımıza zarar vermesede ruhsal olarak sağlımızı zarar verebilir tabi bu kişiden kişiye değişir