0

insanlar yanlışlarından ders almalıdır. ama bazen boşluğumuza geliyor ve aynı yanlışları tekrar yapabiliyoruz . aslında ders çıkartsak ve tekrarlamasak hayat bizim için daha kolay olabilir . ama bazen kendimiz kaşınıyoruz ve ders aldığımız halde devam ediyoruz onu yapmaya o duruma yapacak birsey kalmıyor artık çünkü kendi hatamiz oluyor. doğruyu bildiğimiz halde uygulamamak tamamen bizim sorumluluğumuzdan kaynaklı bir durum oluyor o saatten sonra.

0

insanlar yanlışlardan ders almazsa hayatta dip yaparlar.sadece yanlışlardan değil bazen doğrulardan da ders almak lazım.bazı kişiler yaptığı her şeyden bir sonuç çıkartır.bundan da bir ders alırlar.yaptıkları olay yanlışsa o olaylarda bir daha yanından geçmezler.ama bazı kişiler bu ders olayını çıkartamıyorlar.aynı hatalar yanlışlar içinde bence boğuluyorlar.zamanla hem toplumdan hem çevresinden dışlanıp gidiyorlar.bu tür insanlar hayatlarında hiç bir zaman başarı elde edemezler.onun için herkes yaptığı yanlışlardan bir ders çıkartıp, tekrar aynı yanlışı yapmamalıdır.

1

bazı insanlar yanlışlardan ders alır ,bazı insanlar ise hala devam edip yanlış üstüne yanlış yapabiliyor. bence bu ders alma meselesi insanın kişiliğine bağlı olan bir şey yani kişilik meselesi eğer o insanın karakteri ,kişiliği düzgünse zaten o yanlışından ders almıştır. eğer karakteri kişiliği düzgün değilse hiçbir şekilde ne kadar yanlış yapsa da yapsın her zaman o yanlışlar ona doğru gelir. yani dediğim gibi insandan insana her zaman fark vardır. hani beş parmağın beşi bir değil bunu zaten herkes biliyor. insanlarda aynı bu şekilde insanlarda biri değildir. bence ben bazı insanların yanlış yapıp onlardan ders aldığını inanmıyorum tabii bu bazı insanlar için geçerli gene dediğim gibi ben böyle düşünüyorum.

0

insanlar yanlışlardan ders alır almak zorundadır çünkü herkes yanlış yapar ama bi daha aynı yanlışı yapmaz