1

kalp krizi çoğu zaman tam bir belirgin belirti vermez. nefes darlığı, çarpıntı ve halsizlik ile kendini gösterir. ilk önce aspirin vermeli, hastadan çiğnemesini istemeli ve aynı anda ambulans da çağrılmalıdır. kalp masajı ve suni tenefüs kalbi duran hastalara uygulanır. bunu yaparken de bir elinizi hastanın iman tahtası denilen bölgeye koyup diğer elinizi de kendi elinizin üzerine koyup çok kuvvetli şekilde bastırıp eli kaldırmadan gevşetmek tekrar bastırmak gerekir. dakikada 100 kere bunu yapabilmek gerekir. sonra kişinin ağzının içine derin bir soluk bırakmak gerekir.

1

yani kalp krizini bazen önlemek kolay, bazen de çok zordur. ancak kalp krizi geçiren insan kalp masaji yapabilirsin, ondan sonra ambulansı çağırıp hastanede tedavi görmesini sağlayabilirsiniz. babaannem kalp krizi geçirdiğinde ben kalp masajı yapıp, ambulansı aramıştım. normalde kalp krizi 3 kere geçildiğinde ölüm riski var ama benim babaannem 4 kere kalp krizi geçirdi. çok şükür şu an iyi eğer bir insanı kalp krizi geçirme riski varsa. stres ,üzüntü ,sinir bunlardan uzak durması lazım. bunların başını onlar çıkıyor çünkü.

0

kalp krizini önlemek mümkündür. kalbiniz sılıştığı anda şiddetli bir öksürükle önleyebilirsiniz. bunu babamın doktor bir arkadaşı söylemişti ve kendine bu şekilde bir çare bulmuştu. kalp krizi geçireceğini anladığında öksürmüş ve onu birinin hastaneye götürmesini sağlamış. bunun yanında stres yapmamak da kalp krizini önler.