0
1

evet cevizli keki çok seviyorum. ancak aslında en çok sevdiğim havuçlu, tarçınlı ve cevizli olan kektir. gerçekten lezzet bakımından çok güzel oluyor özellikle tarçın ve ceviz bir arada keklere çok yakışıyor diye düşünüyorum. zaten cevirsem oldukça sağlıklı ve besleyici hem de lezzetli bir kuruyemiş olduğu için gerçekten bir çok tatlı da da rahatlıkla tercih edebileceğimiz bir besin kaynağıdır.

0

cevizli keki kim sevmez tabiki ailecek yeriz.hemde sadece cevizli deil hepsini seviyoruz hem tat olarak hemde kalite olarak çok nefis oluyorlar.

0

cevizli kek severim . aslında kek türlerinin genelini severim aksam çay kahve yanına çok güzel oluyor . yemekten sonra ailecek keyif yapıyoruz tadı ayrı güzel oluyor o zamanlar. genelde farklı farklı yapmaya çalışıyorum ama henüz cevizliyi hiç kendim denemedim yedim ama ben yapmadım yani . bir ara deneyeceğim ama kızım sağolsun ceviz kırmama pek izin vermiyor dağıtıyor hepsini o yüzden anca ceviz içi alıp inşallah denicem bir gün.

0

cevizli kek için ilk önce 2 tane yumurtayı koyulur daha sonra içine 1 bardak şeker konularak iyice çırpılır köpürünceye kadar .daha sonra içine 3 kaşık yoğurt ve 1 paket kabartma tozu,vanilya konularak tekrardan çırpılır.içine normal kıvamda olacak şekilde un koyulur yeteri kadar. içine daha sonra ezilmiş ceviz konularak iyice çırpılır ve içine 1 bardak sıvıya konularak tekrardan çırpılır ve yağlanmış kaba konularak çırpılır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir ve afiyetle yenir.