0

internetin zararı kadar yararlı bir iletişim aracı eğer doğru kullanılırsa çok yararı var doğru kullanıldığı sürece faydalı

1

internet koskoca bir derya deniz, eğer bizler bunu olumlu yönde kullanmasını bilirsek kesinlikle çok faydalıdır. en kısa buradan başlayabilirim. bu internet dediğimiz sağlayıcının sayesinde bizler dünyanın en ücra yerine bile gidebilir sanal tur bile düzenleyebiliriz. çeşitli bilgileri, insan topluluklarını ve aklımıza takılan her ne varsa ama ne olursa olsun kesinlikle tek bir alana kısa bir soru ile yazmaya başladığımız anda bile o sorunun yüzlerde belki cevabına erişebiliriz.
siteyi internette para kazanabileceğim mecralar ararken keşfettim. ve aylardır buradan para kazanıyorum. sorular karşıma çıkıyor, bildiğimi cevaplıyorum. bilmediğimi ise google arama motoruna yazarak hem öğreniyorum, hem de doğru cevabı sorunun karşılığı olarak vererek bu işten kazanç sağlıyorum.
benim vazgeçilmezim internet. laptopum yanımda olsun, internetim olsun. kimseyi aramam bile yanımda sevdiklerimden başka.
insanın bu devirde en büyük gelişim kaynağıdır internet.

1

internet faydalı kullanılırsa faydalı olur. kötü niyetle kullanılırsa amacına hizmet eder ve kötü kullanmış olur.
mesela sorumani oldukça faydalı bir site. buradan para kazanmak için sürekli aktifiz. artık siteyi ek bir kazanç gibi görüyoruz. çoğu işsiz ve öğrenci arkadaşlar iş olarak bile görüyor. öyle bir sitenin faydası olmaz mı?
ayrıca iletişim açısından çok faydalı. veri aktarımı ve görüntülü konuşma özellikleri herkesin tercihi, uzaktakileri yakın etmek için.

0

yani internetin faydası da var ,zararları da var. eğer senin internetin başında üç ,dört saat kalıyorsan bu normal karşılanır. eğer sabah girip gecelere kadar bilemedin diğer sabaha kadar takılıyorsan zarara uğrarsın. sonuçta radyasyon hani haberlerde falan görüyoruz. internet yüzünden oyun oynama yüzünden ölen insanlar çok özellikle de hepsi çocuk yani insanlar internette genellikle oyun oynarlar, sosyal medyada takılırlar, hani normalde internette bilgi edinmemiz için şeyler vardır ama insanlar artık onlarla uğraşmayı için sosyal medyada takılmaya devam ediyorlar. yani ben artık internetten fazla faydasından çok zararını görüyorum diyebilirim. hani hayatı yaşamak varken internette kullanmak bana çok saçma geliyor. insan içine girmek kadar güzel bir şey var mı, yani hayatını sen böyle öğrenebilirsin, bilgisayarın başında oturarak değil. özellikle anne, babaların, çocuklara bunları öğretmesi lazım neyin ne olduğunu ve nasıl davranacağını öğretmesi lazım. internet her zaman sakıncalıdır. benim de oğlum var. bende oğlum hiçbir şekilde üç, dört saatten fazla internet başında durmasına izin vermeyeceğim. çünkü ben ona eğer izin verirsem büyüdüğünde şu anki insanlar gibi olabilir ve hiçbir şekilde bilgisayarın, internetin başında kalkmaz bu da beni gerçekten çok üzer. sonuçta bu iş annede, babada biter yani benim çocuğum da böyle yaparsa benim üzülmemi nedeni demek ki; ben iyi bir anne olmamışımdır. ondan dolayı dediğim gibi faydasından çok zararı var.

0

bir çok faydası vardır mesela internet üzerinden oturduğumuz yerden dünyanın her yerini görebiliyoruz güncel haberlere daha çabuk ulaşıp internet üzerinden de para kazanmak ta mümkün yatırımlı yatırımsız ama yararları olduğu gibi aynı zamanda zararları da çok mesala sınırsız vede belirsiz kullanımda göz bozulması, şaşılık, obezite ve salaklık gibi bir çok kötü yanı da vardır bunun için herşeyi kararında kullanmamız daha uygun olur unutmayın ki hiçbir şeyin geri dönüşü yoktur yaptığımız hataların izleri mutlaka üzerimizde kalır.