0

internetle ilgili öncelikle faydalarından bahsetmek istiyorum.1990'lı yıllardan itibaren hayatımıza giren internet hayatımızda çok ciddi köklü değişmeler yaptı. ülkemizde ilk uygulamasının ortadoğu teknik üniversitesi'nde yapıldığı çevirmeli internet bağlantısı,daha da gelişerek günümüzde kablosuz internet ve fiber internet hizmetleri ile hem daha çok alanda hizmet vermeye hem de daha hızlı hizmet vermeye başladı.internetin hayatımıza katmış olduğu hiç önemli etki istediğimiz bilgi ile ilgili olarak çok çeşitli kaynaklardan farklı bilgiler erişimi oldu.yani bir nevi artık eskisi kadar kütüphanelere gidip ansiklopedileri karıştırmak yerinde bu alanda kişisel bilgi sahibi olan veya uzman kişilerce hazırlanmış olan kaynaklar elimizin altına geldi.bu konuyla ilgili olumsuz olarak söyleyebileceğim durum internet insanların araştırma alanındaki isteklerini çorbayı hazırcılık kolaycılığa alıştırdı.internetin mi bir diğer etkisi ise mevcut harcama trendleri konusunda bilgi sahibi olarak harcamayı kolaylaştırdı. demek istediğim internet insanların belli bir konuda alışveriş yapmadan ön araştırma yaparak bu şekilde alışveriş yapmasını sağladı ve kişilerin ekonomisine olumlu etki yaptı.insanların bulunmuş evin yanında olumsuz içeriklere de ulaşma imkanı solunum içinde bu da bir dezavantaj olarak değerlendirilebilir.özellikle küçük çocukların zararlı ve kendilerini olumsuz etkileyen davranışlar a ulaşmasını kolaylaştırdığı için de bir diğer olumsuz etkisi de internetin hayatımıza budur.son zamanlarda popüler olan mavi balina gibi insanları farkında olmadan kötü davranışlar işlemeye hatta intihar eğilimi gibi davranışları artırmaya dönük uygulamaları bu konuda örnek gösterebiliriz.bu yüzden insan hayatına bu muazzam katkı yapan internetinde kullanımı ile ilgili olarak belli başlı kontrol mekanizmaları ve ailelere bu konuda sorumluluklar düşmektedir.

0

yani internetten aslında zararları falan yok. en azından bilgi edinmiş oluyoruz. şöyle bir zararı var. mesela insanlar internete girip sosyal medyada takılıyorlar ve hayatı yaşamayı bırakıyorlar. mesele arkadaşlarına haber vermek için direkt sosyal medyadan ulaşıyorlar ve sabah girip akşama kadar atla gecelere kadar sosyal medyada takılmaya devam ediyorlar. bence bu çok zararlı mesela oyun oynayarak ben geçenlerde haberlerde çocuğun biri 17 yaşında falan var çok oyun oynamaktan bilgisayarın başında çocuk radyasyondan dolayı kalp krizi geçiriyor ani bence çok sakıncalı yapmamaları lazım zararı da var. internetin faydası da faydası devamlı takılmamak gerekir en azında hiçbir sorun olmaz ama saatlerce takıldımı kalp krizine yol açabilir. zaten kalp krizinin yaşlılarla hiçbir alakası yoktur ,çocuklar bile kalp krizi geçirebilir. hani ben çok kızıyorum bu duruma yani hayatı yaşamak varken neden yani sosyal medyada takılıyor onu anlamış değilim ben de genç oğlum şu anda gencim zaten 24 yaşındayım ve bekarken hiçbir şekilde sabah girip akşama kadar sosyal medyada takılmazdım sonuçta ben hayatımı yaşamayı seven bir insan sosyal medyada veya internette de hayat yaşanmaz hani insanların bunu anlaması lazım aileleri belirli bir saate kadar internetin başında takılmasına izin vermesi lazım belli bir saatten sonra interneti kapatması lazım ama işte aileler bunu yapmıyor şahsen benim de oğlum var. ben oğlum büyüdüğünde bilgisayar falan aldığımda en azından belirli bir saate kadar oynamasını izin vereceğim belirli bir saatten sonra zaten hiçbir şekilde izin vermem sonuçta çok zararlı olduğundan dolayı yani onu şimdiden öğreteceğim ki büyüdüğünde en azından saatlerce takılması bilgisayarın başında yani dediğim gibi faydası da var zararı da var ama faydasından daha çok zararı var.

0

interneti bilgi amaçlı kullandığımızda faydalarını görebiliriz şuan yaptığımız gibi mesela ama oyun oynamak sosyal medya gibi uğraşlar kötü sonuçlar doğurabilir.