0

yaşayabilmemiz için her şeye ihtiyaç duyulmadığını söyleyebiliriz. bazı kişiler maddi olarak kendini o psikoloji içerisine soktuğu için farklı düşünceler üretiyor. bence hayattaki en büyük ihtiyaçlardan biri de sağlığımızın yerinde olması gerektiğini düşünüyorum. eğer sağlığımız yoksa zaten hayattaki bazı şeylerden mutlu olmayı ne kadar çok paramız olsa dahi. bu yüzden sağlığımızın tamamen kıymetinin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.

0

tabii ki yaşamamız için gerekli olan her şey hayatımızda mevcuttur. ama bunları alabilmek tabii ki maddi durumla alakalı bir şeydir. çok şükür allah bize bir sürü nimet vermiş allah maddeyi veriyor insanlar ise yaratıyor bizim önümüze sunuyorlar. yani yaşamak için bize her türlü imkan ve fırsat sunulmuştur yaşamak çok kolay ama insan kendi çabalarıyla kendi çalışmalarıyla yaşarsa kolaydır yoksa kimse kimseye durduk yerde ekmek vermiyor biliyorsunuz.. kimseye muhtaç olmadan yaşamak çok zor bir şey elden para istemek çok zor bir şey.. o yüzden kendimiz çalışalım kendimiz kazanalım ve alın terimizle kazandığınız paraları yiyelim inşallah.

0

yaşamak için her şeyin olmasına gerek yok. eğer allah sana bu canı verdiyse ve sadece bu canı allah alacaksa sen yaşamayacaksin. bak kimse bence yaşamak için hiçbir neden yoktur. mecburen yaşıyoruz çünkü neden bu cani , bu bedeni bize allah tarafından emanet sokakta yaşayanlar da var. hiçbir şey yok ama gene de yaşıyorlar neden çünkü içlerinde allah korkusu var. zengin insan parası ,pulu var ama gene de yaşıyor ama huzuru olmuyor bazı zenginlerin de diyorum ya önemli olan allah'tan korkmak ve yaşamak yaşamak için de hiçbir neden yoktur. anca sevdiklerimiz için, rabbimin bize bu canı verdiği için yaşarız. sonuçta hepimiz kara toprağa gireceğiz topraktan geldik toprağa tekrar gireceğiz ondan dolayı ben bir neden göremiyorum. yani yaşamak için sonuçta yaşamak zorundayız her ne olursa olsun.

0

insana gore degisir bazi insanlar herseye sahiptir bazilarida hic birseye