0

çirkin ve kötü huylar din ile yargılanamaz .yani bir insan namaz kılmıyorsa bu onun kötü olduğunu göstermez. ya da bir insan içki içiyorsa çok fazla, bu onun yine kötü olduğunu göstermez. benm çok tanıdıklarım var, çok içki içen ama hiç kimseye zarar vermezler sadece kendi bünyelerine zarar verirler. hatta içtikten sonra çoluk çocuğa çikolata dağıtan, kedi köpeğe yemek dağıtan insan bu tanıdıklarım. içki içip sapıtan da var, içki içip çok iyi bir insan olan da var. bu içki ile ya da günahla falan yargılanamaz. kötü huylar insanlara kötü şeyler yapma arzusu olan, insanlarda bulunur. dedikodu, iftira, yalan söylemek gibi kötü huylarsır. bunlar ama içki içmek bir kötü huy değildir. fesatlık, kibir, şehvet, zaten 7 büyük günah diye adlandırılan şeyler kötü huylardan oluşmaktadır. çok iyi yemekte günahtır bunu bilen yoktur, fakat çok fazla yemek yemek çok aşırı şişman olmak da. günahtır çünkü o kadar aç insan varken, o daha neresine yiyecek gibi, biraz da etrafını düşünsün gibi bir bilinçle günahtır bence de çok doğrudur

0

ekleme: zulmü etmek, masumları ezmek, başkalarının malına haksız olarak el koymak, insanları sürekli eleştirme ve kötülemek, lanet yağdırma, sürekli tembellik etmek, kendini beğenme, hırs içinde olmak ve bundan vazgeçmemek, israf etmek, yetimlerin hakkını yemek, yolsuzluklara göz yummak, insanlara tepeden bakmak.

0

yani bana göre bir insanda kötü huy. fesat, bencil , nankör, kıskanç, iyi huyuda yardımsever, saygılı, sevgisine sadık, paylaşmayı seven,gönlü tok olan insandır. yani genellikle bana böyle denk geldiği için ondan dolayı bu huylar bana göre iyi huylu ,kötü huyunu gösteriyor.

0

istenmez ama bir insanda şu kötü huylar bulunabilir. alay ermek, başkaları ile dalga geçmek, başkalarına kötü lakaplar takmak, aldatmak, eşine yalan söylemek, insanların ayıplarını araştırmak, başa kakmak, cimrilik, dargınlık, küslük, fitne ve fesada aracı olmak, gıybet yani dedikodu etmek, haksız olarak kazanç sağlamak, haset etmek, kıskanmak ama aşırı kıskanmak, iftira atmak, inat etmek her konuda ama, hırsızlık yapmak, kibirlenmek, korkutmak, kumar oynamak, koğuculuk yapmak, öfke duymak, kin duymak, içki içmek, eşine zarar vermek, çocuklarına zarar vermek, rüşvet vermek, sövmek, yalancılık yapmak, zina etmek.