0

evdeki hesap çarşıya uymaz deyimi mecazi bir anlam içerir
aslında çarşı ve hesapla çok alakası yoktur genellikle yapılması planlanan işler son anda çıkan aksilikler nedeniyle programın değişmesine sebep olabilir aksaklıklar her insanın hayatında mevcut olabilir
bu nedenle evde hesap yaparken yani bir program yaparken mutlaka aksileğe karşı ikinci bir plan olmalı herhangi bir olumsuzlukta b planı devreye sokulmalıdır
bu durumda hesabın biri çarşıya uymazsa diğeri muhtemelen uyacaktır .

1

evdeki hesap çarşıya uymaz çünkü evde planladığımız ayarla da mutluluklar dışarıda başka koşullardan dolayı planlarımızı aksatabilir . mesela düğünü açık havada yapmak isteyen bir kişi her şey hazırlanıp düğün saati geldiğinde yağmur yağabilir.o yüzden tedbirimizi almakta fayda var . eğer bizim için çok önemli bir konuysa özellikle o konu hesabımızı yaparken eksileri ve artılarıyla yapmamız gerekir.

1

evdeki hesap çarşıya uymaz deyiminde planladığımız veya düşündüğümüz şeyler her zaman gerceklesmesmez demek istiyor. misal yarın temizlik yapıcam falan deriz ama o gün başka işimiz çıkar önemli temizlik kalır böyle durumlarda kullanılır o zaman evdeki hesap çarşıya uymadı deriz . yani öyle düşündüm planladım ama başka şeyler çıktı anlamında.

1

bazen işler planlandığı gibi gitmez, para konusunda bazen hesaplamalar yaparız ve bu bana bu şekilde yeterli diye düşünürüz. daha sonra ekstradan çıkan şeylerle, bu hesabın uymadığını görürüz. ve para elimizde kalmayabilir. bu yüzden kullanılan bir deyimdir. evdeki hesap çarşıya uymadı deeiz. veya bir plan yaparız bir yere gitmek isteriz, ardından başka bir sorun çıkar ya da başka bir yere gitmek zorunda kalırız. bu durumlarda da yine aynı deyim kullanılabilir.