0

bence de cocuklaeimiza isim koyarken anlamlarina dikkat etmemiz gerekir ve ismin guzel olmasi gerekir bana gore.... cunku, oncelikle bu cocuk bu osmi ölene kadsr tasiyacsk.. sonrasinda cocugun ismi neyse o ismin anlamini fitratinda yasiyot.. mesela bir arkadasim vardi benim ismi saldiray... cocuk surekli etrafa satasirdi :d :d kotu anlamli satasmiyordu gerci ama. sakasina takiliyordu ama surekli bir satasma durumu vardi cocugun :d yani isminin anlamı neyse cocuk o fitrata burunuyor. mesela ruzgsr koyuyorlar... veya poyraz... o isimlerin anlamlaeina gore cocuklar cok hiperaktif ya da dudulmayan bir kisilige burunuyorlar...dikkat edin cocuklar isminin anlamina gore gercekten yasamlaeinda da uyguluyorlar

0

isim koyarken çok bakmıştım ne anlama geldiklerini filan ama sonra saçma olduğunu fark ettim. çocuk ismi koyarken ileriye dönük düşünmek lazım çocuk rahatça yazacak ve kullanılacak bir isim olması önemli.

0

bence isim koyarken anlamına bakmak gerekiyor çünkü o isim bir ömür kullanılacak ve insanlar illa ki aa isminin anlamı ne diye soracaklar o esnada çocuğu utandırmamak ve zor duruma düşürmemek adına tabii ki ismin anlamına dikkat edip de isim koyulmalı anlamlı olması zaten asıl önemli olan

0

evet bence isim anlamları oldukça önemlidir ve dikkat edilmelidir . güzel anlamlar içeren isimler koymak o insan için de iyi ve güzel bir hayat yaşaması için teşvik olabilir . ben isimlerimizin üzerimiz de yarattığı şeylere inanırım .

0

tabii ki çocuğunuza isim koyarken anlamlarına dikkat etmelisiniz.bence hiç kimse çocuğuna kötü anlama gelen bir isim koymak istemez gibi geliyor bana.

0

bence de işim koyarken anlamlarina dikkat edilmeli çünkü çok önemli bir durum anlamı kötü olan birşeyi koyarsak hem o isimden zevk almaz cocugumuz herkesin dalga eleştiri konusu olur birde dinimizce de çok günah anlamı kötü olan yada anlamı olmayan yada kuranda geçmeyen isim koymak bana göre çok günah hem isim güzel olacak hemde anlamı güzel olacak ve kuran da geçecek adı bana göre .

0

bence dikkat edilmelidir.nedir ne deildir hangi düsünceyle bu isim konuldu önemli.benim adimi babam koymus fanatik bir galatasarayli benim adımıda tanju koymus.saygi duyarım.benimde 2 kizim var bizimkilerde adını koydu ama 2 isimdende memnunuz biz ailecek.

1

isim koyarken tabii ki anlamlarına dikkat, özen göstermek gerekir. sonuçta bir insan onu bir ömür boyu üzerinde taşıyacak onunla özdeşleşecek. çağrılırken yaşarken bu yönümüze dikkat etmeyiz çok ilginç bir konu aslında hayatta sizin olan çok ilgilendiren ama elinizde olmayan şeylerden biri.

dinimiz de bu sebeplerle çocuklara güzel isimler konulmasını emreder. ve allah ahirette hesap gününde herkesi kendi adlarıyla çağıracaktır.

buna dikkat edilmeden konulmuş bir örnek "aleyna" ismidir. anlamına bakıldığında ne demek istediğim anlaşılır. üzerimize bela ve sıkıntı aksın anlamına gelir. kuran dan olduğu ce kulağa hoş geldiği gibi nedenlerle konulduğu anlaşılır fakat kuran da geçen her kelime iyi anlam taşımaz tabii, sonuçta bir dil her olay insana ait her durum içinde aktarılıyor.

0

evet isim koyarken anlamlarına dikkat etmek gerekir.

0

evet isim koyarken çok dikkat etmek iyi düşünmek gerekiyor. o çocuk o ismi bir ömür taşıyacak çünkü
kuranda geçmesi de önemlidir bizim için . ona göre anlamlarına bakarız araştırıp karar veririz çocuk açısindan da düşünülmelidir. çokta ağır isim konulması da bana doğru gelmiyor çocuk adını taşırken zorlanmamali hassas konular bence bunlar

0

tabii ki de isim koyarken anlamlarına dikkat etmek gerekir. hani kur'an'da geçen isimler koymasına gerek yoktur ama rabbim diyor ki; isminin anlamı kötü olmasın yani ona göre isim koyarken mutlaka anlamına bakmak lazım.