0
0

avlu avusturalya dizisi wentworth'un yasal uyarlamasıdır. bir mazlumdan nasıl zalim doğar konusunu işler yani öz olarak anarşizm sempatizanı bir senaryo diyebiliriz fakat yazar türk ya da müslüman olmadığı için yorum yok. zaten on numara uyarlama yapıyorlar özellikle oyunculuk muhteşem helal olsun. en çok trans kişiler zorluk yaşar diye düşündüm bu konuda dizide senaryoya sadık kalınmadı. başlangıç olarak orta nokta aranırken zamanla kültürümüze göre hizaya girildi fakat bu aralıkta inşallah zamanla vıcık vıcık aşk dizisine çevirip canımı sıkmazlar. şimdilik keyifle izliyorum.

0

avlu dizisi perşembe akşamları star televizyonunda çıkmaktadır. perşembe akşamları saat sekizde önceki bölümlerinin özeti olarak başlıyor ve saat dokuza on beş kala yeni bölümü ile devam etmektedir. avlu dizisi kadınların yattığı bir hapishaneyi anlatmaktadır. kadınlar hapishanesini anlatan bir olaydır. masum insanların çektiği sıkıntıları, hayatın yani kaderin sillesini yemiş insanları konu edinen bir dizidir. dizide deniz karakterinde oynayan demet evgar harika işler çıkarmaktadır. deniz karakteri ile diziyi sürükleyen ve adeta izlettiren bir karakterdir. aslında deniz hapishaneye işlemediği bir olaydan hapishaneye düşmüştür. daha doğrusu kızını korumak için üslendiği bir olay yüzünden dolayı hapishaneye düşmüştür. daha sonra gelişen olaylar deniz'in hapishane de kalmasına bir nevi zemin hazırlamıştır. daha sonra deniz olmadan önce hapishanede iki tane karakter başı çekmektedir. bu iki karakterden bir tanesi iyi rolünde diğeri ise kötü rolde olan biridir. bu iki kadın hapishanenin ağaları rolünde diyebiliriz. iyi rolde olan kadının adı azra'dır. kötü rolde oynayan kadının adı ise kuti'dir. kuti, hapishaneye her türlü şeyi sokmayı başaran bir kadın ağadır. dışarıdaki adamları ile uyuşturucu işi yapmaktadır. bu uyuşturucuyu adamları yardımı ile hapishaneye sokmaktadır. acıması olmayan bir kadındır. iyi rolde oynayan azra ise hapishanede olan insanların hakkını korumak için yaşayan bir kadındır. bu iki kadının çarpışmasına daha sonra deniz karakteri girmiştir. deniz daha sonra dizinin baş karakteri olmuştur. deniz hapishanede çok acı günler yaşamıştır. kızını hapishanedeyken kaybetmiştir. kızını öldüren adam ise hapishane ağalarından biri olan kutinin oğlu alp isminde sapık ve kaçık bir karakterdir. kızının ölümüne dayanamaz deniz. birşeyler yapıp hapishaneden çıkıp yani kaçıp kızının katilini bulup öcünü almak istmektedir. gündün güne içindeki intikam ateşi deniz'i yaralamaktadır. ama aklına öyle bir plan gelirki, bunu hayata tatbik etmek ister. kaçış planlarını iyice yaptıktan sonra, planını adım adım uygulamaya başlar. zaman yavaş yavaş ilermelekte iken deniz'in planı da tıkır tıkır işlemektedir. ve o gün gelir deniz hapishneden kurduğu plan sayesinde kaçar. polisler ilin her yerinde deniz'i aramaktadır. ama deniz bulunamaz. deniz aradığı adamı yani alp ismindeki kızının katilini bulur ve bir gece karşısına çıkarak adamdan intikamını alır. yani adamı öldürür. kızının öcünü almıştır. bu cinayet olayı hemen duyulur. hapisahanede olan ağa kuti oğlunun öldüğünü duyar ve deliye döner. o saatten sonra hapishanede terör estirir. daha sonra deniz dışarıda yapması gereken bir kaç iş daha vardır. onları da hallettikten sonra kendi rızasıyla emniyete teslim olacaktır. istediklerinden biri de azra'nın kardeşi hastadır. tedavi olması için çok para lazımdır. bu parayıda bulan deniz hasteneye giderken parayla birlikte hastanede polislere yakalanır. ondan sonra deniz tekrar hapishaneye sokulur. çok acı sahnelerin yaşandığı bu diziyi izleminizi öneririm.

1

avlu dizisinin konusu şu şekildedir. ana karakter deniz kocasıyla aşırı derecede problem yaşadığı bir gün kızı olaya müdahale eder. babasını yaralar ardından deniz ,kızının hapishaneye girmemesi için suçu üstüne alır ve kendisi hapishaneye girer. hapishaneye girdikten sonra da çok kötü olaylar yaşar ve üzerine ağır suçlamalar atılır. bu yüzden de kolaylıkla hapishaneden çıkabileceği yerde cezası arttırılır ve çıkamaz. sonrasında kızı hapishanedeki çok belalı bir kadının oğluna aşık olur zaten o da annesi gibi belalı bir tiptir ve bu ilişki yüzünden kızı da hapishaneye düşüyor. hapishaneden çıktıktan sonra da bu oğlan tarafından öldürülür. bu saatten sonra da deniz sürekli olarak sadece intikam alma peşinde olur tek istediği kızını öldüren o adamı öldürmektir. bunun için hapishaneden kaçma planları yapar ve de başarılı olur hapishaneden kaçtıktan sonra da bir yolunu bulur ve oğlanı öldürür. onu öldürdükten sonra bir süre daha kaçmaya devam eder. dışarıda yapacağı başka işlerde vardır çünkü. onları da hallettikten sonra zaten teslim olacaktır. ancak hepsini halledemeden polisler tarafından yakalanarak hapse geri gönderilir. avlu dizisinde yaşanan olaylar şu ana kadar kısaca bu şekildedir yani bir annenin kızı için yapmış olduğu fedakarlıklar sonucunda yaşamış olduğu çok kötü olaylar konu alınır ilerleyen dönemlerde çok daha heyecanlı olaylar yaşanacağını düşünüyorum. gerçekten çok kaliteli bir dizi ve orada deniz karakterini oynamakta olan demet evgar gerçekten muhteşem bir oyunculuk çıkartıyor.

0

avlu dizini sadece bir kere izledim. cezaevini anlatıyor ,yaşam şartları ne kadar zor olduğunu ,yaşanılan yer olmadığı ,belalilar ve pislik insanlarla dolu olduğunu anlatıyor bir kere izlemem rağmen ben bunu anladım bence haklılar yaşanılan yer değil orası.

1

izlemediğim ama sevdiğim oyuncu olan demet evgar'ın rol aldığı bir hapishane dizisi diye biliyorum. hapishanedeki insanların "kadınların" yaşantıları ve birbirleri ile olan münasebetleri anlatılıyor.

0

eşini yaralayarak hapse giren bir kadının ‘deniz’ başına her bölümde birşey gelmesiyle devam eden bir hapishane dizisidir.bu arada dizideki oyunculuk kalitesi üst düzeyde.