0

size bu kişileri sunuyoruz siz bizi seçerseniz bu kişileri de seçmiş olursunuz diyorlar

0

biz seçmiyoruz bence her türlü bunu seçin muhabbeti oluyor.

0

bizlerin verdiği oy doğrultusunda seçiliyorlar. aslında bir nevi biz seçiyoruz ama kimi seçtiğimizi bilmeden yapıyoruz bunu işin garip olanı orda oturanı bizim bilip, orda oturanın bizi bilmemesi kulağa çok garip geliyor. bizim seçtiklerimiz bizler hakkında kararlar alırken bizlerin düşünceleri umurlarında olmadan hakkımda kararlar alması.

0

millet vekilleri bu halkın oyları ile geliyor. aslında insanlar kişiden çok partiye oy veriyor. partizanlık var bizim ruhumuzda. neyin iyi neyin kötü olduğunu idrak edemiyoruz. takım tutar gibi parti tutuyoruz. bu mantıktan biran önce sıyrılmak gerekiyor. bu ülkeye kim hizmet etmek istiyorsa o kişiye oy verilir. asla körü körüne gitmek doğru değildir diye düşünüyorum.

0

milletvekillerini bize biz seçiriyormuşuz gibi gösteriyorlar. fakat ortaya bir aday çıkarıp, bunu seçin diyorlar. bizde adayın kim olduğunu ne olduğunu bilmeden, sadece partisine oy vererek, milletvekili seçiyoruz. o adamı tanımıyoruz neler yapacağını bilmiyoruz. partiyi tanıdığımız için o adam da güzel şeyler yapar diye düşünüyoruz. aslında ortaya bir kişiyi koyuyorlar ve bizim onu seçmemiz sağlıyorlar.