0

evet otostop çekmişliğim olmuştur ve ilginç bir olaya tanık oldum. bundan yaklaşık 5 sene falan önce ben ilçeden 40 kilometre olan bir köye akraba ziyaretine gittim. köy otoyol'abitişikti ve otoyol direk ilçe'nin girişinden geçtiği için dönüşte otostop yaparak dönmek istedim. velhasıl otostok çektikten 5 dakika sonra şansıma bir yük kamyonu durdu ve ben de sazan gibi hemen atladım kamyona. yolculuk boyunca şoför nerelisin öğrenci misin gibi sorular soruyordu bana ve ben de öğrenciyim memleketimi ismini filan söyledim. işte sohbet sırasında ben arabaları çok sevdiğimi şoföre söyledim o da büyük bir hata ile gel sen direksiyonu tut ben de gaz'a basarım öyle biraz kamyonu sürersin dedi. tabi yaşım da biraz küçüktü ve o an ki saflığıyla kabul ettim ve direksiyonu tutmaya başladım tabi nasıl bir heyecan var ben de sanki uçak sürüyorum gibi artislik havası üzerim de hakim idi. ben direksiyonu tutarken o an da baktım şoför eliyle sırtımı sıvazlamaya başladı ben ilk başta anlamadım ne olduğu tabii çok saftım ya dedim herhalde tişörtüm falan buruşmuş düzeltiyor diye düşündüm. baktım durum aynı şekilde 1 2 dakika devam etti jetonum düştü; bizim şoför sapık çıktı. o an kurtulmak için bir den bağırdım direksiyonu elimden al kaza yapacam dedim öyle kurtuldum adamdan. sonra ne yapsam da araba dan kurtulsam diye düşünüyorum kavga etsem onunla beni yolda indirir ve mevsim yaz olduğu için dışarıda kavurucu bir sıcaklık vardı ve kolay kolay arabalar da durmaz yolda kalırdım o sıcakta. sonra dedim katlanacam ve namus bekçisi de olacam aynı zaman da :) istifimi hiç bozmadım ve olayı hiç anlamamış gibi yaptım. adamı sürekli konuşturuyordum sorular falan soruyordum işte kaç senedir bu işi yapıyorsun, bu yük'ü nereye götüreceksin veya araba da ne taşıyorsun gibi sorular soruyordum. o da durmadan gel seni de götüreyim yük'ü boşaltacağımız yere sonra seni geri getiririm diyordu araba da yatacak yer filan var diyordu ben de o arada ecel teri döküyordum :) yok filan diyordum ailem kızar bana okulum var gibi cevaplarla geçiştiriyordum tabi nasıl bir korku var üzerimde ben dedim biraz daha sarkıntılık yaparsa oturduğum yerden yüzüne tekme atmayı düşünüyordum ki bir baktım ineceğim yere varmışım. o an da sanki 20 yıllık gurbetçiyim ve memleketime uzun süreden sonra tekrar dönüyormuşum gibi bir sevinçle arabayı durdurdum ve adamla tokalaştıktan sonra arabadan indim. :) indikten sonra kendimi çok garip hisettim acaba olayı ben mi yanlış anladım yoksa adam gerçekten erkeklers bile sarkıntılık yapacak kadar manyak mıydı diye düşünüyordum. :) ve siz siz olun otostop çekerken kamyon ve tırlara dikkat edin ve eğer binerseniz de iffetinizi koruyun :) .

0

evet otostop çektim stajer zamanımda bi adam denk gelmişti ve adam komiser çıktı ve devletin sizi gibi gençlere ihtiyacı var dedi felan oo zamanlar seri katil davası vardı oo mesele hakkında konuşmuştuk

2

yapmam demeyin bence yaparsınız bir gün. bende öyle diyordum da zamanın ne getireceği belli olmuyor yolda kaldığını düşün yani.

1

bizim toros yaylalarında, ekmek, kola falan almak için gittiğimiz bir çarşı vardır. ve bizim oturduğumuz yere üç buçuk kilometre falan yürüyerek. yarım saat sürüyor. ama orada bir sürü arabalar gelip gidiyor, çünkü geziyor herkes. o sırada arkama baktığımda, araba gelirken, eğer yaşlı bir çift varsa arabalarına binmek için elimi kaldırıyorum. ve onlar da küçük bir yer olduğu için herkes birbirini tanıdığı için, zarar gelmeyeceğini biliyor, ve bu şekilde arabaya binip çarşıya kadar gidebiliyorum. 5 dakika içinde bu şekilde bir otostop çekmişliğim vardı ve çok kez. zaten her çarşıya gittiğimde illa ki araba buluyordum.

1

bu zamana kadar hiç böyle birşey yapmadım, kendini rezil etmek gibi görünüyor gözüme bu durum yürümeyi tercih ederim otostop çekeceğime. ama gençler çok çekiyor eller havada yol kenarlarında yol parasını sigaraya yatırdıkları için yol parası kalmıyor heralde ama çoğu da durmuyor gene eve yalın ayak devam :)

2

evet çektim ve bir keresinde neredeyse bizimle yaşıt 3 kişinin arabasına bindik biraz muhabbet ettik ve adamların fanfiri finfon işinden döndüklerini öğrendik cenabetlerdi yani allahtan fazla o arabayla gitmeden indirdiler bizi ne kadar cenabet olsalarda muhabbetleri güzeldi komikti eğlendim :d

1

hayır tabii ki daha önce hiç otostop çekmedim otostop çeken insanlar da hiç normal bir gözle bakmıyorum. zaten de bir o kadar kötü ki nasıl bir insanla karşılaşacağınızı asla tahmin bile edemezsiniz. o yüzden kesinlikle tanımadığınız insanların arabasına binmeyin bu çok tehlikeli bir şey. ben hayatta böyle bir şeyi göze alıp cesaret edemem.