0

gurur pek yapılmaması gereken bir durum diye düşünüyorum.

0

gurur hiçbir durumda yapılması gerekmeyen saçma sapan bir soyut isimdir. gurur kelimesini biz koymuşuz ortaya ve bizim, yani insan ürünü bir şeyin yapılması çok saçma. gurur yapılmayacak kadar kısa bir hayatı yaşıyoruz. bugün gurur yaptın, yarın öldü gurur yaptığın kişi nolacak? pişman mı olurdun, yoksa iyi ki gurur yapmışım mı dersin. bence pişman olur herkes. insan ömrü gurur yapmayacak kadar kısa.

0

gurur çok sık yapmam aslında. fazlada abartmamak lazım çünkü. ama ne zaman yaparım heralde aldatilsam gurur yapar affetmem gibi geliyor. gurur yapılacak şey var yapılmayacak şey var ama aldatilmada yaparım çünkü gururum incinir ve beni yikabilecek en büyük sey odur . yıkar derken sevgilim yapsa yıkılmam tabiki ama eşim yapsa çok etkilenir ve üzülürüm.

0

çoğu durumda gurur yapmayı gereksiz bulurum. bu beni gurursuz yapmaz ve nokta kadar çıkar için virgül gibi eğildiğimi de göstermez. örnek vereyim eşim kalbimi kırdı mesela ilk adımı ben atarım çünkü anneyim huzursuzluğun hakim olduğu bir evde çocuk büyütmek istemem bu sebeple yapıcı taraf hep ben olurum. sevdiklerime karşı gurur yapmam ama sevmediğim insanlara da asla kendimi mahcup edecek durumlara düşmem halimi belli etmem . kan kusar kızılcık şerbeti içtim der derler ya işte öyle.

1

gurur, aslında seni değilde sevdiklerini zor duruma düşürecek ise gurur yapmamak lazım.