0

internet hızını etkileyen şeyler oldukça fazladır. bunda en başta sağlam bir kablo bağlantısı gerekiyor. genellikle evinizdeki internete bağlı kabloları yıl boyunca değiştirmeniz gerekiyor. yıl boyunca derken yılda 1 ile 2 değişiklik yeterlidir. bunun sebebi bu kablolardan giden veriler bir süre sonra kablolarda ısınma yapıp yıpranmalarına ve %100 performans sergilemelerine engel olmaktadır. bundan dolayı arada bir kabloları yenileyip performansı %100 ' e çıkarmak gerekiyor. en azından kablo performansını. bu faktörlerden birisidir. ikinci faktör ise alt yapıdır. alt yapınız eğer bulunduğunuz bölge de yetersiz ise internet hızınızı olumsuz yönde etkiler. şuan ki dönemde artık fark ettiyseniz çoğu firma alt yapılarına önem veriyor ve bu yönde çalışma yapıyorlar. modem kutusu değiştirme yenileme gibi işlemlerden daha çok buna yöneliyorlar. bunda ki temel amaç ise tamamen her yere eşit hızda eşit veri dağıtmak ve müşteri memnuniyetini arttırarak alt yapıyı geliştirmek. bir diğer etken ise modem. modeminizin performansı da internet hızını etkileyen faktörlerden biridir. tıpkı kablolar gibi modeminizi de 2 yılda 1 veya yılda 1 olarak değiştirmenizi öneriyoruz. bu kutuda sonuçta bir anakart var ve bu anakart her geçen gün yıpranıyor bunlar uzun ömürlü olsalar da bir kutu değişikliği ortalama 100 liraya denk geliyor o yüzden değebilir diye düşünüyorum. faydasını göreceksiniz. bir diğer etken ise bulunduğunuz ortamda ki kullanılırlık oranı. eğer evinizde ki modeme aynı anda 4' den fazla insan bağlı ise internet hızınız bir anda düşer. çoğu modem de 3-4 kişiden fazlasınının ağa katılmasına izin vermiyor zaten. bunun sebebi bir anda yüklenme olduğu için port çıkışlarının dengesizleşmesi ve performansın ana bilgisayarda ( modemin kablo ile bağlantılı olduğu bilgisayar) hız düşmesine neden oluyor buda kullanıcıların baya canını sıkıyor. hızı etkileyen faktörler benim bildiğim kadarıyla bu şekildedir.

0

yani internetin hızını etkileyen faktörler ilk önce kablo iyi bir yerde olması lazım. özellikle duvarda falan asılı bir şekilde çivi çakılmış bir şekilde bantlanmasi lazım ki; en azından ayak altında olmasın çünkü kabloları değildi zaman gerçekten internetten hızlı gidiyor ve önemli olan da modem. modem de eğer bir sorun varsa internet hızı gerçekten çok yavaşlatir, modemi değiştirebilir. yani değiştirmesi ücretsiz çünkü ben de kendim değiştirmiştim tabii bayağı oluyor ama şu an ücretsiz mi o konuda fazla fikrim yok. hani kablolarımızın kopmaması için her zaman çok dikkat etmemiz lazım. kopunca ve ek yapınca birdaha oldumu gerçekten de bir daha yerine gelmiyor. bu sefer servis çağırmak zorunda kalıyorum.

1

internet hızını etkileyen faktörler arasında kesinlikle kabloların sağlamlığı, internet sağlayıcısına olan yakinligi ve modemin kalitesi oldukça önemlidir. kesinlikle modeli dar alanlara af yok sıkıştırmamak ve etrafı açık kalacak şekilde bir yere koymak gerekiyor. kullanmış olduğunuz internet kablosunda ek yapılmış ise bu da internet hızını etkileyecek bir durumdur.bunların dışında adil kullanım kotasını açtığımız zaman da internet hızına bariz bir şekilde düşmeler meydana gelecektir. ayrıca evin içerisinde bir interneti ne kadar fazla insan kullanıyorsa bir kişiye düşen hız sınırı daha fazla yavaşlayacaktır. internet aşırı yüklenmeler den dolayı internete daha yavaş bağlanmaya başlayacaktır.