0

tarihteki en önemli olaylar çağların gelişmesidir . bizim bilmediğimiz milyar yıl öncelerde olan savaşlar ve göçlerde oldukça önem taşıyordur . bana göre en önemlisi 1. dünya savaşıdır . çünkü çoğu devlet yok olmuştur ve milyonlarca insan hayatını kaybetmiştir .

0

tarihteki en önemli olay öncelikle yazının icadı, bence çok önemli bir olay daha sonra kavimler göçü, bu göçle avrupa topraklarının yeni milletleri ortaya çıkmıştır. sonraları talas savaşı 751 yılında meydana gelmiştir. türkler islamiyet ile tanışmıştır. daha sonra 1071 alparslan'ın malazgirt savaşı'nı kazanıp anadolu'nun kapılarını türklere açması olmuştur. 1176 mirykefalon ile anadolu'daki türk hakimiyeti kesinleşti. osmanlı devletinin 1299 yılında kurulması oldukça önemlidir. yüzyıllarca yaşayacak bir cihan devleti kurulmuştur. 1453 yılında fatih sultan mehmet'in istanbul'u fethini gerçeklestirmesi tüm dünyayı etkileyen çağ kapatan çağ açan önemli bir tarihi olaydır. bunlardan dolayı avrupa'da başlayan coğrafi keşifler, reform ve
rönesans hareketleri de oldukça önemlidir. yavuz sultan selim'in mısır'ı fethetmesi ve halifeliğin osmanlı devletine geçirmesi de oldukça önemlidir. osmanlı devletinin prestiji artmıştır. 1789 fransız ihtilali tüm dünyayı etkileyen milliyetçilik sistemini ve sömürgecilik arayışını ortaya çıkarmıştir. daha sonra birinci dünya savaşının 1914 yılında meydana gelmesi. osmanlı devleti'nin yıkılması türkiye devleti'nin kurulması da oldukça önemlidir. ve günümüze kadar yaşanan ikinci dünya savaşı, adnan menderes dönemi, 1980 darbesi, kıbrıs olayı oldukça önemli olan tarihi olaylardır.

0

ekleme yapıyorum rönesans ve reform hareketleri.

0

tarihte en önemli olaylar,
ateşin bulunması,
yazının bulunması,
paranın bulunmasi,
kavimler göçü,
pusulanın bulunması,
matbaanın bulunması,
istanbulun fethi
sanayi devrimi
fransız ihtilali
coğrafi keşifler
nükleer silâhlar
şuanda en büyük olay internetin kullanılmasıdır.

0

tarihte bana göre birçok önemli olay vardır.bunlardan ilki bana göre fatih sultan mehmet'in istanbul'u fetihidir. çağ açıp çağ kapatmıştır.daha sonra avrupa'da ortaya çıkan sanayi devrimidir.günümüzde teknolojinin bu günlere ulaşmasında önemli rolü vardır. insanlık için adeta bir dönüm noktası olmuştur.bu devirden sonra insan gücüne duyulan ihtiyaç azalmış insanlar için refah döneminin başlangıcı olmuştur.