0

annemizin bize yaptığı güzel yemeklerden yiyerek onlardan yiyemiyorsak illaki herkesin hasta çorbası vardır küçükken hastalandığı zamanlarda yapılan onlardan tüketilmelidir portakal mandalina elma çilek yenidünya vb meyveler vitamin depoları tüketilmelidir ve vücudumuza giren mikroplar bir miktar olsun çökertilmelidir vitaminler alınmalıdır sıcak içecekler ve bitki çayları tüketilmelidir doktora gidilmelidir doktorun hastalığınızın tedavisine uygun gördüğü ilaç tedavisinde kullanılacak olunan ilaçlar alınmalıdır ve düzenli olarak da kullanılmalıdır bol su tüketilmelidir öğünler atlanmamali ve düzenli olarak takip ederek yenilmelidir portakal suyu tüketilmelidir nane limon kaynatılıp icilmelidir viks sürülmeli ve boyun bir bezle sarılmalıdır ustumuz sıkıca giyinmeyi ve yatarken de sıkıca her yerimizi örtmeliyiz çorapları ayagimizidan hiç çıkarmamaliyiz kuru yere basmamaliyiz sebze yemeklerinden haslamalarindan yemeliyiz antibiyotiklerimizi tam saatinde zamanında kullanmalıyız

1

hastalığımızın ne boyutta olduğu önemli tabii ki öncelikle ve doktor kontrolü gerekip gerekmediğini anlamamız gerekir. daha sonrasında doktor tedavisinin yanında alternatif tedavi yöntemlerinide doktora danışarak denemeliyiz.

doğal yollarla vitamin ve mineral desteği almalıyız. sıcak ve soğuk havalara göre giyinmeli mikroplara karşı önlem almalıyız. sağlıklı beslenerek ve vücut direnci ve bağışıklığını artırabiliriz.

bir de en önemlisi pozitif vemutlu olmalıyız. moral tüm hastalıkların düşmanıdır. tüm hastalıkların sebebi ise psikolojiktir. bu nedenle hayata güzel bakmalı ve hayatı güzel yaşamalıyız. yaşadığımız an tekrar geri gelmeyecek kıymetini bilmeliyiz.

0

özellikle sağlıklı beslenmek geliyor en başta. bol bol sebze meyve tüketmeliyiz ki vücudumuzun direnci yerinde olsun. daha sonra kış aylarındayiz. ona göre giyinmeliyiz. güzel görünmekten önce kalın giyinmek önemli olan çünkü usutursek hasta oluruz ve kış ayında hasta olunca toparlanmak zor oluyor gerçekten.