0

dışarıda eğlenmek para gerektiren bir olay benim gibi insanların yapacağı iş değil.bir emekli maaşını oralara veremem.evde kendimiz bir şeyler yapacağız

0

yani yılbaşında insanlar dışarıya çıkabilir. mesela bir bara gidip veya diskoya gidip eglenebilirler. genellikle bekarlar veya evli çiftler gidiyor ama çoğunluk evli çiftler türkü bara falan gidiyor. yani yani dışarıda evlenmekten başka bir şey yapmazlar diye düşünüyorum ama şahsen benim için yılbaşı ile ilgili hiçbir planım yok. evimde ailemle beraber oturacağım yemeğimi yapıp televizyonda o ses türkiye'yi veya yaparsın aşkım programını izlerim. geçen sene de öyle yapmıştım. hani bu devirde zaten geçirmek çok zorken. bir de yılbaşı günü dışarıya gidip de bence para harcamak çok saçma olur. en azından evde otururum her şeyimi alırım ve fazla para harcama olmuş olurum. tabii insanların eğlenmeye hakkı var ama yılbaşı da bana göre aynı gün değişen bir şey yok .sadece o gün yemeklerim çok olacak çünkü öyle alışmışım ben ailemden öyle gördüm öyle de devam ettiririm. yani bu şekil.

1

yılbaşında yapılacak olan planlar arasında dışarıya çıkmak ve yılbaşı programları düzenleyen cafe ve barlarda takılmak yer alabilir. bunun dışında insanların arkadaş ve aile ortamlarında toplanarak bugünü birlikte eğlenceli vakit geçirerek de bitirmeleri ve yeni yılı bu şekilde girmeleri de planlar dahilinde olabilir tabii ki. ama ben kesinlikle dışarıda yılbaşı kutlaması yapılmasını sevmiyorum. özellikle yılbaşı günlerimde sokaklar çok fazla tehlikeli oluyor çünkü. ayrıca ülkemizde zarar vermek isteyen kişiler böyle günleri bekleyerek kalabalık ortamları tercih ediyorlar ve insanlara zarar vermeye çalışıyorlar. bunların dışında da sokaklarda çok fazlaca maganda ve tacizci insanlar dolanıyorlar gerçekten. o yüzden ben yılbaşı gecelerinde evimde olmayı tercih ediyorum. ailemle birlikte her zamanki gibi çayımı demlerim, karışık çerezimi yerim, televizyondaki yılbaşı programlarını izlerim , ilerleyen saatlerde de birkaç el tombala oynar ve yılbaşını bitiririm. zaten benim için yılbaşının çok da büyük bir ayrıcalığı yok herhangi bir günden farkı olduğunu da düşünmüyorum. her gün nasıl davranıyorsam o günü de o şekilde geçiririm. unutmadan ekleyeyim bu sene yılbaşına farklı bir şekilde gireceğiz yani ben kendi adıma öyle gireceğim site de birkaç kişinin daha bu şekilde gireceğini düşünüyorum yeni yıla. bu sene yeni yıla girişimiz de saniyeleri yarışmanın bitişi için sayacak gibi gözüküyoruz çünkü. şahsen ben yarışmanın son dakikasına kadar sitede aktif kalmayı ve yarışmayı takip etmeyi planlıyorum eminim benim gibi düşünen de birçok insan vardır. herhangi bir planları yoksa ve evde olacaklarsa eğer.

0

aslında yıl yılbaşında yapılabilecek birçok plan vardır. bu tabii ki insandan insana değişebilir. ben yılbaşında genellikle ailemle vakit geçirmeyi daha çok seviyorum. arkadaşlarım yılbaşında birlikte olalım niye çağırıyorlar fakat beni hiçbir şekilde gitmek istemiyorum. çünkü ailemle vakit geçirmek daha iyi olacağını düşünüyorum. özellikle gençlerin ailelerini bırakıp dışarıya çıkmalarını anlamıyorum. eğer bir kutlama yapılacak ise aile içerisinde yapılması gerektiğini düşünenlerden biriyim. eğer bu şekilde yapılırsa aileler çok sevileceğini tahmin ediyorum. hem ailemizi yalnız bırakmayacağız hem de onlarla mutlu bir hatıra olacağını söyleyebiliriz. tabii ki yılbaşı günlerinde kutlama yapanları anlamıyorum. herkesin bar ve kulüplerde takıldığını ve kalabalık ortamlarda neler yaptıklarını anlamıyorum. bu yüzden farklı gözle bakıyorum böyle kutlama yapanlara. bu yüzden yılbaşında ailenle birlikte vakit geçireceğim herkesin de böyle yapması gerektiğini düşünüyorum.