0

mehmet günsür 8 mayıs 1975 senesinde istanbul'un fatih semtinde dünyaya gelmiş olan başarılı bir oyuncudur. oyunculuk kariyerine 1989 tarihinde başlamış ve günümüze kadar başarılı şekilde bir devamlı olarak ekran önünde ve arkasında çalışmalarda bulunmuştur .
ilk olarak 7 yaşında bazı reklam filmlerinde oynayan televizyonda ekran önünü deneyimlemeye başladı. kariyerindeki çıkışı ise henüz daha 14 yaşındayken böyle almış oldu geçmiş bahar mimozaları isimli diziyle yapmaya başladı. buradaki performansıyla oldukça dikkat. çekmiştir.
devam eden yıllarda da çok fazla dizi ve filmde rol almıştır. özellikle aşk tesadüfleri sever filmi ile çok büyük bir başarı yakalamış ve çok sevilen bir karakter olmaya başlamıştır. son olarak da bir internet dizisi olan fi de deniz karakterini canlandırmış ve bu konuda da oldukça başarılı olmuştur. oynamış olduğu bir çok sayıda baş rol üstlenmiş olan önemli biridir. sanat hayatı boyunca da çok sayıda ödüle layık görülmüştür. gerçekten benim de çok başarılı buldum ve sevdiğim bir oyuncudur kendisi.

0

1998 yılında star tv'de yayınlanan dizide rol almıştır. mustafa altıoklar'ın yönettiği o şimdi asker adlı sinema filminde alkolik bir genci canlandırdığı akdeniz'e karakteri ile birçok ödülün sahibi olmayı başardı.aynı yıl atv de yayınlanan filli bebek altı televizyon dizisinde rol aldı.2004 yılında anlat istanbul katlı binanın çektiği bölümde mahalle fotoğrafları karakterini canlandırdığı ve insanlar adlı dizide yer almıştır. oyuncu ayrıca kanal d'de yayınlanan bıçak sırtı adlı dizide oldukça başarılı bir performans sergilediğini düşünüyorum. fikret kuşkan ve nejat işler gibi usta oyuncuların rol aldığı dizide mehmet ertuğrul karakterini canlandırmıştır. oyuncu ayrıca 2007 yılında istanbul film festivali'nde jüri üyesi olarak görev yapmıştır. oyuncu 2010 yılında çok sevilen ve iki buçuk milyona yakın gişeye yapan aşk tesadüfleri sever adlı filmde başrol olarak oynamaya hak kazanmıştır. kalp hastası bir gencin çocukluk aşkıyla tekrar yolunun kesişmesini anlatan filmde oyuncuya altan erkekli gibi büyük bir kişi eşlik etmiştir. oyuncu aynı yıl selma ergüçlü başrolünü oynadığı gerilim ve korku filmi olan ses adlı filmde rol aldı. oyuncu ailesi ile italya'da yaşarken 2011 yılında muhteşem yüzyıl dizisi için türkiye'ye geri dönmüştür. muhteşem yüzyıl dizisinde kanuni sultan süleyman'ın en büyük oğlu olan şehzade mustafa'yı başarılı bir şekilde canlandırmıştır. birçok ünlü oyuncunun rol aldığı mehmet günsür dizi final yapmadan önce rolü gereği diziden ayrılmak zorunda kalmıştır. 2014 yılında çağan ırmak'ın yönetmenliği yaptığı unutursam fısılda isimli filmde başrol oynadı. oldukça kariyerinde başarılı olduğunu düşündüğüm oyunculardan biridir. gerçekten bu zamana kadar izlediğim en iyi karakterlerden biri diyebilirim. inşallah daha iyi film ve dizilerde oynamasını isterim. ilerleyen zamanlarda çok iyi teklifler geleceğini tahmin edebiliyorum.

0

mehmet günsür 8 mayıs 1975'te istanbul'da dünyaya geldi.annesi boğaziçi üniversitesinde öğretim görevlisi sibel günsür babası endüstri mühendisi ömer günsür’dur. 4 yaşından itibaren yüzme kayak tenis gibi sporlarla uğraşan oyuncunun zeynep su adında bir çocuğu vardır.liseyi bitiren oyuncu üniversite eğitimini ise marmara üniversitesi reklamcılık bölümünde tamamladı. müziğe olan ilgisini bir müzik grubu ile konserler vererek devam ettirdi.küçük yaşta kameralar önünde geçsede oyunculuk eğitimini 25 yaşından sonra almaya başlamıştır.ilk kameraların önüne geçişi 7 yaşındayken reklamda oynamıştır.1988 yılında 12 yaşında ilk kez profesyonel oyunculuğa adım atıp trt de yayınlanan geçmiş zaman mimozaları adlı dizide rol aldı. bu dizide rutkay aziz filiz akın'ın gibi kişiler ile rol aldığını biliyoruz.bir süre boyunca ara verdi ve bu dönemde proxy ismi mekan işletme aynı zamanda isimli müzik grubunda konserler verdi.oyuncu bir röportajında videolar tutkunluğunu göstermiştir.1997 yılında sonra kendisi olarak dikkatleri üzerine çeken ankara film festivali'nde umut veren erkek onuncu ankara film festivali'nde umut ve rengin erkek oyuncu ödülüne layık görüldü. bu filmin ardından oyunculuk kariyeri geliştirmeye karar vermiştir.ben tatlı bir oyunda baş rol oynaması için teklif almaya başladığını görüyoruz.1998 yılında 23 yaşındayken italyan tiyatrosunda yer almıştır.