2

eski bir zamanda yaşamak isteseniz hangi zamanda yaşamak isterdiniz? neden?

ben mesela orta çağda yaşamak isterdim. daha basit. kafa yormaya gerek yok. demirci olmak isterdim hatta. kılıç falan döverdim süper olurdu

22 cevap
0

ben 571 yılında olmak isterdim çünkü hz muhammed i görmek isterdim.

1

eski zamanda yaşamak isteseydim çok geriye gitmeye gerek yok. eski 90 lı veya 2000'li yıllara dönebilirim orada zaman daha güzeldi hatta yaş olarak yaşadığımız o yıllar her şey mükemmeldi. tabii görmek dersek iş değişir eski zamanlarda görmek isteseydim çok eski yıllara gidebilirim oralarda yaşanılan ortam ve dünya'nın nasıl olduğunu görmek güzel olabilir.

1

evet eski zamanlar da yaşamak isterdim özellikle kurtuluş savaşı mücadelesinde çarpışmak isterdim o dönemleri derinden gözlemlemek isterdim . özellikle 1930 yıllarda atatürk'ün zamanında olmayı onunla tanışmayı sohbet etmeyi çok isterdim. yaptığı devrimleri görmek verdiği mücadeleye birbir şahit olmak isterdim.

1

bi 1980 yilarda yasamak isterdim tlf yok teknoloji yok insanlar tertemiz

1

daha çok teknolojinin çok gelişmediği bir zamanda yaşamak isterdim.
nedeni teknolojiyi istememek değil teknoloji aslında çok işimize yarıyor bunu biliyorum ama insanlar teknolojiyi çoğu zaman yanlış yerde yanlış zamanda kullanıyor ve insanlar hep internet,oyundan ve sosyal medyadan çıkmıyor nerdeyse beraber uyuyacaklar.
ama eskiden insanlarda bir muhabbet bir selamlık bir hoşgörü bir yardımlaşmak vardı şimdilerde saygı,sevgi,hoşgörü kalmadı bundan dolayı o günlerde yaşamak isterdim.

1

daha cok teknolojinim gelismedigi ınsanların kendi elindekilerle yetindigi sadece gunluk hayatına devam etmeye calisacagi kadar calistigi bi donemde yasamak isterdim

1

1700 ler fransası beni çok etkiliyor dönemin burjuvazi kültüründe yaşayan bir bayan olmak isterdim matmazel gibi :)kıyafetleri çok hoş ve kitaplardan anladıgım kadariyla gercekten kibar insanlar ...

1

eski zamanlarda yaşamak istesem kesinlikle hz muhammedin dönemine gitmek isterdim keşke öyle bir şansım olsa da gidebilsem onun elini öpmek hep yanında olmak isterdim. çünkü onu çok seviyorum.

1

ben insanlığın ilk dönemlerin de yaşamak isterdim.her şeyi yeni yeni keşfetmek onlar ile tanışmak tam benlik bir durum olduğundan insanlığın ilk zamanlarında yaşamayı çok isterdim evet.

1

kesinlikle 50 lerde yaşamak isterdim aurası beni çok etkiliyor.

1

osmanlı zamanında yaşamak isterdim. tamamen meraktan o yapıları, yaşantıyı görmek, yaşamak isterdim.

1

eski bir zamanda yaşayacak olsaydım 20li yıllar arası yaşamak isterdim. kıyafetleri şıklıkları tam bana göre.

1

ilk once peygamber efendimiz zamaninda. daha sonra gokturkler veya osmanli zamaninda.

1

peygamber efendimizin zamanında yaşamak isterdim güzel olurdu

2

atatürk'ün cumhuriyetinde yaşamak isterdim.. 1930 lu seneleri.. o zamanlarda kadınlar ve erkekler ne kadar modern ve şıklarmış.. şimdi sağımız solumuz türbanlı, çarşaflı, ve şalvarlılar ile doldu..

1

antik misir caginda ya da homo sapiens zamaninda:)

1

ben 1950'li yıllarda yaşamak isterdim

1

aslında zaman dışıda bir de yer eklseydi daha güzel olrdu. ben 1200lü yıllarda tekolojiinin olmadığı doğal bir ortamda yaşamak isterdim.

1

sanirim 1300lerde makedonya taraflarinda yaşamak isterdim veya 1950lerde istanbulda. nedendir bilmek sanki o zamanlarda yaşasam daha mutlu olucakmışım gibi hissetmisimdir hep..

1

ben seksenlerde yaşamak isterdim o eskinin naifliğini , dürüstlüğünü isterdim.