0

artık kimseye güvenmemek bir hayat kuralı mıdır?

yoksa bir savaş sanatı mı?

5 cevap
0

evet bence öyle ne demişler bu devirde babana bile güvenmeyeceksin.

1

herkesin güvenmemek bir hayat kuralı değildir bana göre ve psikolojik bir rahatsızlıktır. çünkü sürekli olarak şüphe duyarak yaşayamayız ve illaki hayatımızda birilerine güvenme ihtiyacı hissederiz. hayatımızdaki hiç kimseye güvenemezsin eğer siz orada kaldığım zamanlarda tutunacak bir dal dahi bulamayız. o yüzden tabii ki insanlara her zaman temkinli yaklaşmalıyız ancak tamamen güvensiz olmakta bizi çok büyük sorunlara sürükleyecektir. sadece bu hayatta kime güvenip kime güvenmeyeceğimizi doğru seçmeniz gerekmektedir. insanları doğru düzgün tanımadan sırlarımızı onlarla paylaşmaktan kaçınmalıyız ve öncelikle insanları tanıma yoluna gitmeliyiz. eğer gerçekten vermiş olduğumuz sırları tutabileceğini inanıyorsak ve doğru bir insan olduğunu düşünüyorsak o zaman temkinli bir şekilde yavaş yavaş o kişiye güvenmeye ve açılmaya başlayabiliriz. insan illaki hayatında rahat rahat sorunlarını paylaşabileceği birilerine ihtiyaç duymaktadır. güvensizlik problemi yaşadığımız zaman gerçekten kendinize yazık ederiz ve bu durum ilerleyen dönemlerde bizi fazlasıyla yorar. çünkü her şeyi içimizi atmaya başladı ve kimseyle yaşadığımız sorunlara paylaşamaz hale geliriz. o yüzden kontrolü elden bırakmadan hayatınızda en azından üç beş tane güvenebileceğimiz insan olmalıdır. hiç kimseye güvenmiyorsak ailenize güvenmeyi öğrenmeliyiz ayrıca hayatımızı paylaşacağımız kişiye de güven duymalıyız. sürekli olarak şüphe duyduğumuz güvenmediğiniz bir insanla ömür sürmek kesinlikle çok zor bir hal alacaktır ve karşımızdaki insanı fazlasıyla insanları kendimizden uzaklaştırmak için güven problemini bir an önce aşçmamız gerekmektedir.

1

hayır hiç kimse farkına varmasa da eskiden beri bir hayat kuralıydı kimseye güvenmemek yani güven olsa bile mutlaka sınırları esnek ve ihtimal dahilinde olmalıydı. fakat artık savaş sanatına dönüştü diye düşünüyorum hani güvenirsen ölürsun gibi birsey bu. tam manası ile kimseye inancım kalmadı. insanları sevmeye korkar olduk.

0

evet artık kimseye güvenmemek bir hayat kuralı gibi bir şey haline geldi. çünkü o kadar kötü olaylar var ki ve bütün kötü olayları çevremizdekiler yapıyor.

0

evet artık kimseye güvenmemek bir hayat kuralı gibi bir şey haline geldi. çünkü o kadar kötü olaylar var ki ve bütün kötü olayları çevremizdekiler yapıyor.