0

bebekler 10 ayla 16 ay arasında yürümeye başlarlar normal olan budur. 8 aylıkken örümcek dediğimiz tekerlekli yürütecler kullanmak yürümeyi hızlı ve daha kolay öğrenmelerini sağlar.

1

her bebek aynı dönemlerde yürümeye başlamaz. örneğin ben 10 ya da 11 aylıkken yürümeye başlamışsın ancak kardeşim 1 yaşını geçtikten sonra daha geç yürümeye başlamış. yani bebekten bebeğe ve yürümesi gereken bebekle aileniz uğraşmasına göre değişiklik gösteren bir durumdur. çocuğunuzun daha erken yürümesi istiyorsanız muhakkak onu teşvik etmeli ve yürümesi için cesaretlendirmelisiniz. genel olarak düşünecek olursak eğer bebekler 1 yaşına yakın zamanlarda ya da 1 yaşını geçtikten birkaç ay sonra yürümeye başlarlar. yani 1 yaş civarı yürürler diyebiliriz.

0

kanka bebekten ,bebeğe her zaman fark gösterir. yani her bebeğin hiçbir zaman gelişimi biri değildir hani şöyle bir şey söyleyeyim sana örnek verecek olursam. nasıl insandan ,insana fark varsa ,bebekten bebeğe de zaman fark vardır. hani ben mesela 8 aylıkken yürümüşüm. hiçbir şekilde emeklemeden ama benim oğlum 13 aylıkken yürüdü, bazı bebekler 10 aylıkken yürüyor. yani dediğim gibi bebekten bebeğe çok fark var. gelişimleri hiçbir zaman bir olmaz ama genellikle 1 yaşına girmeden önce yürüyen bebekler her zaman daha çoktur. ben de oğlumun yürümesi ne çok çabuk istedim ama maalesef öyle olmadı yaşıni 1 ay geçtikten sonra yürümeye başladı. yani olsun buna da şükür sonunda yürüdü yani.