1

yılbaşı ile noel neden karıştırılıyor?

sonucta noel'i kutlamiyorsunuz arkadaslsr. yrni bir yila girerken eglence meglence duzenlenirse o yani... yoksa onun disinda evde tombala oynamanin meyve yemenin ne haramligi gunahi olacak?

3 cevap
1

aynı döneme geldiği için karıştırılıyor olabilir. kasıtlı da olabilir tabii. herkes işine geldiği gibi davranıyor.

1

kimse kusura bakmasın ama insanlar gerçekten geri kafalı olduğu için bu iki kavramı birbiriyle çok fazlaca karıştırıyorlar. noel bayramı hristiyanlar tarafından kutlanır ve yılbaşından daha önce kutlanan bir şeydirm hazreti isa'nın doğum günü olarak kabul ederler ve kutlarlar. sadece bir günde değil bir süre noel hazırlıkları sürer ve kutlanır. biz sadece yeni bir yıla sağlıklı ve huzurlu bir şekilde giriyoruz diye mutlu oluyoruz ve bunun eğlencesini yapıyoruz. ikisi gerçekten çok farklı şeyler. dünyanın her yerinde zaten yeni yıla girilirken insanlar büyük bir coşkuyla yeni yılı karşılıyorlar. bazı bağnaz kafalarda yeni yıl noel zannediyor ve hazreti isa'nın doğum gününü kutladığınız zannediyorlar. aslında öyle bir şey olsa da tamam biz müslümanız ama imanın şartları arasında allah'ın göndermiş olduğu tüm peygamberlere inanmakta vardır. neden noel bayramına bu kadar tepkili yaklaşıyorlar anlamıyorum. ona gelene kadar ülkemizde senelerce kutlu doğum haftası kutlandı. ona baktığımız zaman da sürekli olarak nisan ayına denk geliyordu. ben insandan kutlu doğum haftasına denk geldiği tarihte şu anda feto terör örgütünün başı kabul edilen fethullah gülen'in doğum tarihine denk geldiği görülüyordu. devletimiz bunun farkında değil miydi acaba. ya da daha yeni mi farkına vardılar da kutlu doğum haftasını kaldırarak peygamber efendimizin doğum günü olan kandil gününde sadece kutlama yapılmasını istediler. bu kadar bile zamanında çok yanlış bir şekilde kutlamalar yaptığımızın bir göstergesidir. biz kesinlikle dini günleri hicri takvime göre kutluyoruz ve kutlu doğum haftasının sürekli olarak nisan ayına denk gelmesi miladi takvime göre yapılan bir şeydir ve senelerdir süren yanlış bir uygulamadır. bu geri kafalı olan insanlar keşke zamanında bunun farkına varmış olsalardı da kimin doğum gününü kutladıklarının birazcık olsun farkında olsalardı. o yüzden ben çocukluğumdan beri yılbaşını büyük bir sevinçle karşılıyorum. bugüne kadar öyle dışarılarda ki mekanlarda içki içerek yeni yıla girmedim. zaten kendini bilen birçok kişide evde ailesiyle birlikte bu özel güne giriyorlar. herhangi bir günden de büyük bir farkı yoktur. sadece ailenizle birlikte daha eğlenceli vakitler geçiriyoruz. birlikte eğlenceli programları izleyip, oturup çerez yiyip tombala oynuyoruz. biraz daha güzel sofralar hazırlıyoruz. bunu yapmanın da herhangi bir sakıncası yoktur. ülkemizde sadece yılbaşı değil birçok özel gün var. anneler günü, babalar günü, sevgililer günü bu günlerde diğer normal günlere göre daha farklı şekillerde kutlanmaya çalışılıyor ve ayrıcalık tanınıyor. neden bugünlere fazlaca takılmıyor insanlarda , sadece bir geceden ibaret olan birkaç saat süren yılbaşı kutlamalarına takıyorlar anlamış değilim. yılbaşına gelene kadar zaten dinimizce haram olan birçok şeyi yapıyorlar ancak iş birazcık eğlenmeye gelince hemen yan çiziyorlar. müslümanlar eğlenemez ya da kutlama yapamaz diye bir şey yok. keşke bunun ayrımına birazcık varmış olsalar. ama nerede o aydınlık kafalar.

0

yani genellikle noel baba diye bir şey yoktur ama bazı insanlar gerçekten de dediğin gibi yılbaşı ile noel karıştırıyor. sonuçta bizler yılbaşında yaptığımızı normal bir günümüzde de yapıyoruz ama noel deyince parti düzenlemek olur. yani bunu da zaten genellikle hristiyanlar kutluyor bizler yapmıyoruz. hani bence müslüman aleminin bunun kafasına koyması lazım tamam müslümanlara yılbaşı kutlamak haramdır ama noel ile yılbaşı kutlamak haramdır. biz bence normal bir günümüzdeki gibi davranmak bu bizim hakkımızdır. yani bugün yılbaşı biz bunu yapalım gibi düşünceleri hiçbir zaman katılmıyoruz, kapılmayuzda
sonuçta biz elhamdülillah müslümanız hani bence böyle soru başlıkları falan açılınca gerçekten ben çok sinirleniyorum. hani sonuçta noel kutlamıyoruz yani burada normal gün yani bana göre her zaman.