1

sıla , yani tam adı ile sıla gençoğlu 17 haziran 1980 tarihinde denizli acıpayam'da dünyaya gelmiştir. izmir ve istanbul şehirlerinde eğitim görmüştür. müziğe olan ilgisi lise yıllarında başlamıştır. bu ilgi sebebiyle de kendisini geliştirmek için eğitim almaya başlamıştır. sonrasında ise üniversite hayatıını bilgi üniversitesinde geçirmiş, burada da caz eğitimi almıştır.
sıla kariyerine öncelikle kenan doğulunun arkasında vokallik yaparak başlamıştır. sonrasında ise kenan doğulunun da büyük desteğini alarak yoluna devam etmiştir. ilk olarak kenan doğulu ile ...dan sonra şarkısı ile çıkış yapmış ve bir çok müzik listesinde bir numaraya oturmuştur. büyük bir kesim tarafından çok beğenilmiş ve desteklenmiştir. bu şarkısı kendi ismini vermiş olduğı sıla albümünde yer almaktadır.sonrasında ise çıkardığı tüm şarkılar ile bğyğk başarılar elde etmiştir. fazlaca sevildiği bir kitleye sahip olmuştur.gerçekten, sıla benimde en sevdiğim kadın sanatçıların başında geliyor.sesini ve duruşunu oldukça beğeniyorum.
sıla, sadece şarkıcı kimliği ile değil şarkı sözü yazması ve besteler yapması ile ayrıca yazı ve eleştirileri ile büyük beğeni toplamıştır.yazmış olduğu şarkı sözleri bir çok önemli sanatçı tarafından da seslendirilmiştir.
2017 sensinde il albümü sıla, 2009 senesinde imza, 2010 senesinde konuşmadığımız şeyler var, 2012 senesinde vaveyla, 2014 senesinde yeni ay ve 2016 senesinde ise mürekkep, 2017 senesinde de muhbir isimli single bir albüm çıkarmıştır.2014 senesinde vaveyla ve 2017 senesinde ise anlatsam geçer mi isimli kitapları yayınlamıştır.
sıla ile ahmet kural ilişkisi başlarda oldukça etliyeci bulunmuş, imrenilen bir aşk haline gelmiş. ahmetin kuralın sılaya bakışları olay olmuştu.sonrasında bu dolu dizgin aşk bitmiş ancak ayrılığa fazla dayanamayarak tekrar barışmışlardır. ancak yakın zamanda ahmet kuralın, sılaya uyguladığı şiddet gündemi epeyce meşgul etmiş ve sonrasında sözde bu iddialar asılsız bulunmuş ve ahmet kural aklanmıştır. ancak ben bu konu da sılanın yalan söyleyebileceğini hiç düşünmüyorum. kadına uygulanan şiddetin her türlüsüne karşıyım.

0

sıla gençoğlu 1980 tarihinde denizli'de dünyaya gelmiştir. lise öğrenimi için izmir'e gitmiştir ve burada şarkılarını ilk olarak özel tevfik fikret lisesi'nde yapmaya başlamıştır. sıla gençoğlu genel olarak türk halk müziği ile türk sanat müziği solist görevi yapmıştır. lise zamanlarında özel şan dersleri almaya başladı. üniversite zamanında edebiyat fakültesi fransız dili ve edebiyat bölümüne başlamıştır. burada bir yıl okuduktan sonra istanbul bilgi üniversitesi caz vokal bölümüne gitmek istemiştir. üniversite zamanında kısa süre içerisinde kenan doğulu ile tanışmıştır ve 7 sene vokalistliğini yapmıştır. sıla'nın yaptığı besteler ve yazdığı sözler tabii ki de birçok ünlü tarafından şarkılarında yer almıştır. 2007 yılında sıla gençoğlu ilk albümünü piyasaya sürmüştür ve oldukça da başarılı olduğunu görüyorum. 2009 yılında imza adlı ikinci albümünü piyasaya sürerek daha çok sevilmeye başlamıştır. sıla gençoğlu nun konuşmadığımız şey var adlı albümü piyasaya sürdüğü zaman rekor kırmıştır ve o tarihten sonra türkiye'nin en çok satılan albümü olmuştur. sıla gençoğlu türkiye'de kaliteli bir sese sahip olduğunu düşünüyorum. çünkü daha farklı ses tonu olduğu için ister istemez dikkat çekiyor. tabii ki diğer sanatçıların da hakkını vermek lazım. bu zamana kadar sıla gençoğlu sanatçılığı boyunca çok başarılı olduğunu hepimiz görebiliyoruz. yakın zamanlarda yeni bir albüm çıkarmasını bekliyorum. çünkü uzun süredir neredeyse albüm çıkarmıyor diyebiliriz. inşallah bundan sonraki kariyeri de daha başarılı yerlerde görürüz kendisini.