0

bağımlılık şizofreni kişilik bozukları bipolar anksiyete panik atak duygu durum bozukluğu bunların her biri psikolojik rahatsızlık tir .

0

bir çok psikolojik hastalık vardır , bana göre en bilindik olanları : depresyon, kaygı bozukluğu ,şizofreni,dikkat ve aktivasyon bozukluğu ve obsesis kompulsive bozukluğu.

0

bir çok psikolojik rahatsızlık olduğu bilinmektedir depresyon panik atak şizofreni anksiyete bozukluğu

0

psikolojik rahatsızlıklar, bireyin toplumsal olarak normal kabul edilen davranışlarının dışında davranmasıdır. kısacası davranış bozukluğu.

0

piskolojik rahatsızlık bir insanın ruhsal acıdan problem yaşamasıdır. herhangi bir olaydan etkilenmek veya ruh sağlığını kafana birşeyler takarak kendin yaratırsın

0

anksiyete,şizofrenik durumlar, halüsinasyon görme gibi bir dizi rahatsızlıklardır

0

psikolojik rahatsızlıklar insanların kendi benlikleri dışında istemsiz duygu düşünce karmaşası içine girmesi ile normal şartlarda yapmayacakları şeyleri yapmalarını, söylemeyecekleri şeyleri söylemeleri, ve çoğu insanın nadir olarak girdiği duygu durum bozukluğuna daha çok yakalanmaları ve içinden çıkamamaları durumudur. tedavisi kimi zaman basitken kimi zaman gerçekten zorlu olabilmektedir. tedavi için alınan ilaçların insanlara tam olarak etki etme süresi bile kimi zaman 6 ayı alır ve asıl tedavi bu 6 ay sonra başlar. ilaçlar sadece kişinin mutsuzluk durumundan çıkması, kendini dinlememesi ve daha iyi savaşabilmesi içindir. ilaçlar insanları normal hastalıklarda olduğu gibi iyileştirmez. bu ilaçlar genellikle uyuşturucu içerdikleri için bırakılmaları da ani olmamalıdır. insanlar bir bağımlılık sürecine girerler. bu anlattığım şeyler aşağı yukarı hergün karşılaştığım şeyler olduğu için bu kadar rahat paylaşıyorum sizinle. önemli olan, en önemli olan etken sizin ne kadar güçlü olduğunuzdur. her insanın bazen gücünü kaybettiği zamanlar illaki olur. o yüzden diğer etken doktor seçimidir. doktorunuzu kendiniz seçmelisiniz. etrafınızdaki insanların önerileriyle çok fazla seçim yapmamanızı tavsiye ederim. zira herkesin kafa yapısı farklıdır. doktorunuzu sevmeniz de size büyük bir avantaj sağlar.

0

anksiyete. panik atak, agorafobi, sosyal fobiler, travma sonrası stres bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu.
duygudurum bozuklukları. depresyon, bipolar bozukluk.
kişilik bozuklukları
yeme bozuklukları
bağımlılıklar.
cinsel problemler.

-1

belki yüzlerce psikolojik rahatsızlık vardır. sarı renkten mlrkma jastalığına kadar akla hayale gelmeyecek çeşitleri olabilir.

toplumda en çok rastlananlardan biri depresyondur. bir nevi mutsuzluk hastalığıdır. insanların büyük kısmı hayatları boyunca depresyon hastalığına yakalanırlar. spor, ilaç tedavisi gibi çözümleri olabilie.

bunun yanında panik atak, manik depresyon, obsesif kompülsüf bozukluk, borderline kişilik bozukluğu, şizofreni gibi artık sıkça duyduğumuz psikolojik rahatsızlıklar vardır. kleptomani denilen ilginç bir hastalık da kişinin başkasına ait malları almadan duramaması şeklinde bir hastalık dahi vatdır. hırsızlık hastalığı olarak da bilinir.

bedensel rahatsızlıklar kadar bilinip önem verilmese de toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. zira bedensel rahatsızlıklar kadar önemlidir hatta psikosomatik hastalıklara yani bedensel rahatsızlıklara da yol açabilmektedirler.

bu hastalıkları inceleyen tıp dalı pskliatridir. psikiatristler ilaçla tedavi etme yetkisine sahip doktorlardır. psikologlar ise ilaç tedavisi yapmaz, terapi yoluyla hastalara yardımcı olurlar.

0

hayalet görüp onunla konuşmak kendi kendine konuşmak aileye zarar vermek bunlar ve daha fazlası psikolojik vardır

0

psikolojik rahatsızlıklar psikoloji ile alakalı olan rahatsızlık vardır