0

psikolojik rahatsızlıklar her türlü şekillerde ortaya çıkabilir. bunlar ruhsal bozukluklar ruhsal bozuklukların yarattığı çeşitli fiziksel sorunlar ile ve stres kaygı panik atak depresyon şeklin de ortaya çıkabilir. bu tür hastalıklar ilerlediği evrede mutlaka doktora görünmelisiniz. psikolojik bir rahatsızlık olan depresyon ileriki evreler de intihara kadar sürükleyenilir. çeşitli kaygı sorunları oluşabilir stres arttıkça depresyon ortaya çıkarak sizi bunalıma sokabilir. geçirdiğimiz bu buhran sonucun da depresyonun etkisi ile kendimizi kötü üzgün hissedebilir ve sağlıklı düşünemez hale gelebiliriz böyle durumlar da yardım almak gerekir. psikolojik sorunlar bir çok hastalığa yol açabilir. bunun için kendimizi çok üzmemeli sağlığımıza dikkat etmeliyiz . unutmayınız ki olacak olan şeyin önüne geçemiyoruz ne kadar üzülürsek üzülelim olacak olan şeyi değiştiremiyoruz sadece kendimize yapmış oluyoruz. kendimizi üzmekten başka bir işe yaramıyor .

0

bende 2 senedir uzman doktor banu deniz tarafından destek aldığım için bu konuda bilgim var. öncelikle psikolojik destek nedir? ve ne için alınır ? öncelikle bunların cevabını bulalum.
psikolijik destek alan insanlara deli gözü ile bakılsa bile bu insanlar deli diğildir! sadece bazı sorunsuz olaylar yaşaması, olumsuz şeyler duyması ve istemedikleri tranvalar yaşaması sonucunda deprasyona giriyorlar. bu deprasyonun iki cesiti vardıri; 1. içe kapanıklılık, 2. dışa vuruşuktur. bunların tanımıda yapayım sizlere.
1. ice kapanlıklılık; bu sürec boyunca kimseyle ile konuşmaz,yemek yemez,bi yere gitmez ve sosyal aktifiteler yapmazsınız. sadece müzik dinleyip ağlamayı tercih edersiniz.

2. dışa vurusluluk; bu sürecte işe tam tersi duygularınızı dışarıya yansıtırsınız. hiç bir şeyi kafanıza takmaz ve herşeye güler geçersiniz. bu zamanlar daha cok etrafınıza değisik davranışlarda bulunursunuz.

deprasyon dönemlerinin belirtileri;
* kendi kendinize konuşmak hatta kendizile kavga etmek.
* davranıs ve hareket bozukluğu.
* sinir ve strej bozuklugu. yani kontrol edememek.

bunlar gibi bir cok belirtisi vardır. bu süreci atlatmak için uzman bir psikolojik destek almak gerekir. bu nedenden dolayı psikolojik destek alanlar deli olanlar diğiller. uzman bir psikolojik destek ile antideprasan hapları sizin bu süreci en kolay sekilde atlatmanızı sağlayacaktır.

0

çok şükür herhangi bir rahatsızlığım yok o yönde. olanlarada allah şifa versin. zor olsa gerek tbiki istemsiz yapılan şeyler kötü sonuçlar doğurabilir.

0

okb hastasıyım. çok zor. lustral spesyal can yoldaşım.