1

boya kokusu bir çok insana dokunur. benim genel olarak hoşuma gidiyor, tabii uzun uzun hiç bir zaman kalmadım boyalı bir mekanda.
hamilelerin ve bünyesi zayıf olanların direkt boya kokusuna maruz kalmamaları gereklidir.
boyanın içerisinde kimyasallar olduğu için soluk almada sorun olabilir. astımı ya da allerjik tepkiye karşı bünyesi zayıf olanları etkiler. gerçi artık su bazlı boyalarda bu çok zarar vermiyor. yine de dikkat etmek gerekir.

0

boya kokusu sağlığımızı tehdit ediyor çünkü tamamen kimyasal ürünlerden oluşuyor.solunum sistemini ciddi bir şekilde tehdit ediyor.hele boya incetticisi olarak kullanılan tiner.bağımlılık yapıyor.tinerci diye bir kavram var hepimizin korkulu rüyası bunlar.yolumuza çıkarlarsa diye korkuyoruz.evde boya yapıldığnda iyice havalandırmak mümkünse boya yapılan ortamda yatmamak gerekiyor 1 2 gün.eskiden ne güzeldi kireci basardık duvarlara hem güzel hem hijyen olurdu ne baş ağrısı ne zehirlenme korkmaya gerek kalmazdı.

0

evet boyanın içerisindeki kimyasal maddeler insanın bir süre sonra başını ağrıtıp kişiye zarar vermektedir.

0

boya kokusu aslında tamamen bir kimyasal madde olduğu için bu ortamlardan oldukça uzak durmamız gerektiğini söyleyebilirim. çünkü nefes alıp verdiğimiz zaman o havayı soluyoruz ve hiçbir şekilde önlem alınmıyor.bu durumlarda özellikle boya yapan kişiler hiçbir şekilde ağzına dahi maske takmadığı için bu havayı soluyor ve ilerleyen zamanlarda rahatsızlıklar yaşamaya başlıyor.gün içerisinde boya yapan kişiler bu havayı defalarca soluduğu için bir önlem alması gerekir ve böyle ortamlarda biraz olsun uzak kalmaya çalışabilir.o gün evini boyayan ya da o ortamda bulunmuş olan kişiler çok dikkatli olması gerekiyor.evini boyatan kişiler genelde evini bir gün boyunca kullanmıyor. ya da o evi sürekli havalandırmak gerektiğini düşünüyorum.çünkü sürekli havayı soludukları için ilerleyen zamanlarda büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. bazı kişiler hiçbir şekilde önemsemeden hiçbir şey olmaz diyerek önlem almıyorlar.ama çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum ve özellikle boya yapan kişiler için gittikleri yere her zaman bir maske götürmeleri gerekiyor. insanların böyle konularda çok dikkatli olması gerekir ve böyle şeyleri önemsemesi gerekiyor. eğer boya yapıldığı zaman evli bir çocuk varsa bu daha da tehlikeli yerlere yol açabilir. çünkü büyüklerin o kadar da etkilendiği durumda çocukların daha da çok etkilenmesi gerekiyor böyle ortamlardan en aşağı bir 2 gün kadar uzak kalması gerekir. eğer bunu yapmazsalar çocukların da bir rahatsızlık gördükleri zaman boyadan yani kimyasal maddeden kaynaklandığını bilmeleri gerekir. kim olursa olsun aslında o gün içerisinde o eve hiçbir şekilde ev sahiplerinin girmemesi daha mantıklı geliyor bana. hem kendi sağlıkları için hem de çocuklarını sağlıkları için ortamlardan belli bir süre uzak kalmaları daha doğru olur. tabii ki bazı sebeplerden dolayı mecbur o gün o eve girilmesi gerekiyor. o kimyasal madde kokusu tamamen ciğerlerimize kadar işlediği için ciğerlerimizin ne kadar tehlikeli bir durumda kaldığını bilmemiz gerekiyor. eğer o evde mecbur kalmak gerekiyorsa kalan kişiler sürekli ağızlarında maskeyi çıkarmadan hareket etmeleri gerekiyor. biraz olsun o havayı kimyasal madde almadan alabilirler. bunlar belli başlı önlemler olarak söyleyebilirim.