0

genelde bence klasik giyinmek gerekir. şık ve temiz bir görünüme sahip olmak gerekir. ve mutlaka topuklu ayakkabı giyilmelidir. eğer erkek için ise takım elbise ve mutlaka kravat olmalıdır. resmi bir şekilde davranılmalıdır. yani sıcak ve samimi bir ortam kurulabilir ama yine de seviyenin korunması gerektiğini düşünüyorum.

1

eğer bir iş yemeğine gideceksek nasıl bir ortama gireceğimizi önceden öğrenmemiz gereklidir. iş yemeğine kimlerin geleceğini ,çok yüksek seviyedeki kişilerin yemeğe katılıp katılmayacağını ,yemeği neler içereceğini ,iş konuşulup konuşulmayacağını, sadece eğlence amaçlı bir yemek mi yapıldığını öğrendikten sonra nereye gideceğinizi nasıl bir mekan olduğunu da öğrenip ,tüm bunları baz alarak o ortamın kaldıracağı şekilde giyinmeye çalışmalısınız. eğer gideceğiniz iş yemeğini fazlaca ciddi kişilerin katılacağını duyduysanız de sizden üst seviyede insanlar fazla sayıda olacaksa kesinlikle ciddi bir şekilde giyinmeye özen göstermelisiniz. eğer erkek seni sade bir takım elbisesi ya da kumaş pantolonun üzerine tek renk bir gömlek giyerek iş yemeğine katılabilirsiniz. ancak kadınsanız eğer giyim şekliniz fazla çeşitli olabilecektir. fazla kısa olmayacak şekilde düz bir etek giymeyi üzerine ise tek renk şifon bu bir bluz ya da gömlek giymeyi tercih edebilirsiniz. eğer etek giymek istemiyorsanız bir pantolon üzerine şık bir bluz ya da gömlek giyerek de yemeğe katılabilirsiniz ayağınıza da muhakkak topuklu bir ayakkabı giymeyi ve daha şık görünmeyi sağlamalısınız. ayrıca tek parça düz bir elbise de giyebilirsiniz. katılacağınız yemek bir iş yemeği olduğu için kesinlikle abartılı ve fazla açık kıyafetler giymekten kaçınmalısınız. çünkü unutmayın ki kimse o yemeği unutmam ve iş yerinde sağlamış olduğunu ciddi duruş yemekteki giymiş olduğunuz kıyafet ve hareketleriniz ile derinden sarsılabilir.
ancak sadece kendi işyerinizdeki çalışanlar ile daha samimi bir ortamda bir yemeğe katılacaksanız eğer çok daha rahat kıyafetler giyebilirsiniz. keten bir pantolon ve üzerine gömlek giyerim ya da daha rahat bir etek ya da elbise giyerek fazla aşık olmaya çalışmadan rahat bir imaj yaratarak bu yemeğe katılabilirsiniz.
başta da dediğim gibi gerçekten katılacağınız yemeğin içeriğine bağlı olarak kıyafet seçimine dikkat etmemiz en önemli olan kriterdir. sadece fazla abartıdan ve fazla canlı renkler kullanmaktan kaçınarak sade bir görüntü elde edip oldukça klas ve şık bir görüntüye ulaşabilirsiniz.
ayrıca kendinizi kasmadan ve rahat bir şekilde davranmalısınız. göze batmayacak bir tavır içerisinde olmalı , aşırı derece de sesli kahkalar atmaktan uzak durmalısınız. ciddi durucam diye somurtup oturmamaya da dikkat edin. ortasını bulmak ve itici görünmemek zorundasınız. ayrıca yemek kafa dağıtmak için yapılıyorsa kesinlikle iş konuşmayın. bırakın o gün iş işte kalsın. iş arkadaşlarınızla ve patronlarınızla seviyeli bir sohbet ortamı kurmaya çalışın ya da var olan bir sohbet varsa çekimser kalmadan sohbete dahil olun. bu sayede iş ciddiyetinden çıkıp, insanların sizin farklı yönlerinizi de görmelerini sağlayabilirsiniz. kısaca kendiniz olun ve çok kasmayın. oradakiler de insan sonuçta sizin bizim gibi. heyecan yapmaya gerek yok. böyle düşünğrseniz çok keyif alacağınızı bir yemek olur gerçekten.

1

iş yemeklerinde ya da iş toplantılarında herkesin bildiği biraz resmi ve koyu renklerin tercih edilmesi kuralıdır. erkeklerin kravat takması gerekir. kadınların döpiyes yani ceket, etek giymesi ya da ceket, pantolon giymesi temiz olunması ve aşırı parfüm gibi kokuların sürülmemesi gerekir.